Orgelconcert in de kerk van Houthem St.Gerlach

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Orgelconcert in de kerk van Houthem St.Gerlach

Op donderdagavond 8 juli vindt het eerste concert uit een serie van vijf plaats in de St.Gerlachuskerk van Houthem. De concerten worden georganiseerd door de Stichting Kerkconcerten Houthem St. Gerlach. De organist Bart Rodyns uit België zal dan het Binvignatorgel uit 1984 bespelen.

Bart Rodyns

Bart Rodyns studeerde reeds op jonge leeftijd orgel bij D. van Handenhoven. Hij won verschillende (inter)nationale wedstrijden, onder andere in Birmingham, Leiden, Brussel, Halle en Kortrijk. Hij maakte opnames voor de Belgische, Duitse, Nederlandse, Franse, Deense en Praagse radio en werd genomineerd voor Klara’s muziekprijzen 2010. In 2014 werd aan hem een ‘gouden label’ uitgereikt.

Bart Rodyns is artistiek leider en klavierspeler van Euterpe Baroque Consort. Dit ensemble speelt barokmuziek op historische instrumenten. Bart streeft ernaar om elke muziekstijl zoveel mogelijk uit te voeren op historische instrumenten. Zijn repertoire omvat muziek van de renaissance tot nu. Vanaf september 2019 is Bart Rodyns hoofdvakdocent orgel, klavecimbel en harmonium aan de Fontys Academy of Music te Tilburg.

Het concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage na afloop van het concert, ter bestrijding van de kosten, wordt echter zeer gewaardeerd.