Kunstprijs voor Mark Janssen, Cultuurprijs voor Joëlle Savelkoul

Voorpagina » Nieuws » Kunstprijs voor Mark Janssen, Cultuurprijs voor Joëlle Savelkoul

De kunstprijs is dit jaar uitgereikt aan Mark Janssen. Hij is illustrator van kranten, tijdschriften, kinderboeken en prentenboeken. Inmiddels ook schrijver. Hij werkte aan meer dan 450 kinder- en prentenboeken voor Nederlandse en buitenlandse uitgevers. Door hem geïllustreerde boeken zijn in meer dan 10 talen vertaald, o.a. in het Nepalees. In 2021 stond zijn boek “Dromer” nr. 1 op de bestsellerslijst en was het dé uitgave van de Kinderboekenweek. De roman, “Noem geen namen” van Astrid Sy, waarvan de cover met de hand is getekend door Mark Janssen, heeft de verkiezing van de Mooiste Boekomslag 2021 gewonnen.

Joëlle Savelkoul en wethouder Jan Vermeer

Passie voor muziek
De cultuurprijs is dit jaar uitgereikt aan Joëlle Savelkoul. Een zeer enthousiaste en onvermoeibare vocal coach/muziekdocente, die de leemte en het grote gemis van een muziekschool n Valkenburg heeft ingelost.

Oorkonde
Zowel de kunst- als de cultuurprijs bestaat uit een geldbedrag en een persoonlijke oorkonde. De uitreiking werd muzikaal opgeluisterd door het KidsKoor Vallekeberg en door leerlingen van Collab Muziekschool Heuvelland.

Foto’s Kunst- en Cultuurraad Valkenburg aan de Geul