Uitreiking Kunst- en Cultuurprijs 2022

Voorpagina » Nieuws » Uitreiking Kunst- en Cultuurprijs 2022

Op zaterdag 12 maart 2022 is in de Kloosterkerk, door de Kunst en Cultuurraad Valkenburg a/d Geul de Kunst- en cultuurprijs 2022 uitgereikt.
Zowel de kunst- als de cultuurprijs bestaat uit een geldbedrag en een mooie persoonlijke oorkonde. Maar wat natuurlijk het meest telt is de eer die de genomineerde en de ontvanger van de prijs toekomt. De uitreiking is muzikaal opgeluisterd door het stoere en vrolijke KidsKoor Vallekeberg én leerlingen van Collab Muziekschool Heuvelland.

De kunstprijs is dit jaar uitgereikt aan Mark Janssen, illustrator van kranten, tijdschriften, vooral kinderboeken en prentenboeken en inmiddels ook schrijver. Hij werkte inmiddels aan meer dan 450 kinder- en prentenboeken voor Nederlandse en buitenlandse uitgevers. Door hem geïllustreerde boeken zijn in meer dan 10 talen vertaald, o.a. in het Nepalees. In 2021 stond zijn boek “Dromer” nr. 1 op de bestsellerslijst en was het dé uitgave van de kinderboekenweek.

De roman, “Noem geen namen” van Astrid Sy, waarvan de cover met de hand is getekend door Mark Janssen, heeft de verkiezing van de Mooiste Boekomslag 2021 gewonnen.

De cultuurprijs is dit jaar uitgereikt aan Joëlle Savelkoul. Een zeer enthousiaste, volhardende en onvermoeibare vocal coach/muziekdocente in Valkenburg die de leemte en het grote gemis van een muziekschool in Valkenburg met haar passie voor de muziek heeft ingelost. Zij vormt met haar plannen, ideeën, passie en gedrevenheid een muzikaal platform in Valkenburg voor de jeugd. Een onmisbare schakel in de muziekwereld van Valkenburg.

Mark Janssen en Joelle Savelkoul hebben beiden een positieve bijdrage geleverd op het gebied van kunst en cultuur, en zijn een goede stimulans voor het kunst en cultureel aanbod binnen Valkenburg a/d Geul.

De prijzen zijn in een feestelijke ambiance uitgereikt door de wethouder van kunst en cultuur
dhr. J. Vermeer.
Het is voor het bestuur van de Kunst en Cultuurraad Valkenburg aan de Geul een eer geweest om aan Joëlle Savelkoul en Mark Janssen de kunst- en Cultuurprijs 2022 uit te reiken.