Joëlle Savelkoul  is supertrots op Emma Kok die “The Voice Kids “ heeft gewonnen

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Joëlle Savelkoul  is supertrots op Emma Kok die “The Voice Kids “ heeft gewonnen

Vrijdagavond 4 juni 2021 was de spanning te snijden in de talkshow Beau. De uitslag van talentenjacht “The Voice Kids” werd tijdens de uitzending bekendgemaakt. De 13-jarige Emma Kok uit Kerkrade  ging uiteindelijk met de eer strijken en ontving als winnares behalve een trofee een studiebeurs van € 25.000,-.  

Emma Kok en Joelle Savelkoul

Joëlle Savelkoul  (eigenaresse van DjooolMusic Valkenburg en werkzaam bij de Stichting Muziekschool Kerkrade, red.) speelde bij dit alles  een grote rol. Zij is namelijk al twee jaar de zangjuf van Emma en was vanaf het beging van het traject nauw betrokken bij de voorbereiding. Ze wil er graag het een en ander over kwijt. “Laat ik beginnen te vertellen dat ik ontzettend blij ben dat ik dit heb mogen doen. Ik vind het echt geweldig dat ik dankzij Emma tot het select groepje zangdocenten behoor dat een winnaar van deze talentenjacht heeft mogen begeleiden. Ik ben Emma dan ook dankbaar maar ben tegelijkertijd uiteraard supertrots op haar. Ze heeft het fantastisch gedaan , het is echt een talent dat bovendien bereid is om keihard te werken. “

Hoe zag de voorbereiding eruit? Wat kwam er allemaal bij kijken?  De zangjuf steekt opnieuw met veel enthousiasme van wal. “Emma is een leerling in Kerkrade, daar zijn we een jaar geleden begonnen met het traject. Door de coronatoestanden hebben we aanvankelijk bijna alles online moeten doen. Naarmate ze verder kwam bij de talentenjacht werd het proces steeds intensiever en zijn we in het geheim ook face to face gaan werken. Wekelijks kwam Emma hiervoor naar Valkenburg, daarnaast bleven we zeker driemaal per week online werken. Heel intensief voor haar, ze deed het echter met veel plezier en met een prima werkhouding.  Ook de talloze  gesprekken die ik met haar heb gevoerd waren prettig en werden door haar goed opgepikt. Ik vind het dan ook fantastisch voor haar dat ze deze glorieuze overwinning heeft behaald.”

Foto’s uit privécollectie van Joëlle Savelkoul