Initiatief voor realisatie corona-stilteplek in Houthem

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Initiatief voor realisatie corona-stilteplek in Houthem

Een initiatiefgroep bestaande uit Frank Amory, Dré Knols en Geert Leenders wil een zogenaamde corona-stilteplek inrichten in natuurpark Ingendael in Houthem St.Gerlach. Op diverse plekken in ons land ontstaan dergelijke stilteplekken. Het is geen uniek concept, meer soortgelijke initiatieven zijn reeds gerealiseerd in o.a. Dronten, Dedemsvaart en in het Belgische Sint Truiden. Voor Valkenburg aan de Geul wordt nu ook een dergelijk idee uitgewerkt.

Zwaluwtoren

De initiatiefgroep vond een beeld te voor de hand liggend, daarom werd gedacht aan een andere vorm. Juist omdat natuur de rust geeft om na te denken, te herinneren en te bezinnen werd er gekozen voor een speciaal ingerichte stilteplek. Het wordt een zwaluwnesttoren met vlakbij een speciaal ontworpen coronabank worden. Kunstenares Nynke Rixt Jukema werkt aan zo’n cirkelvormige bank waarbij zowel afstand tot als contact met elkaar gecombineerd zijn. 

Comité van aanbeveling
Vanwege de relatie met de natuur en de zoektocht naar een geschikte locatie werd contact gezocht met Het Limburgs Landschap, de eigenaar van Ingendael. Er is een comité van aanbeveling gevormd waarin Stella Salden (NU’91), Marion Koopmans (hoogleraar virologie), prof. dr. Frans Verhey, prof. dr. Jos Schols en Camille Oostwegel zitting hebben.

Afbeeldingen initiatiefgroep