Kunstenaars gezocht voor Bok ’n Kunst 2021

Voorpagina » Nieuws » Kunst » Kunstenaars gezocht voor Bok ’n Kunst 2021

Ieder jaar in oktober staat Valkenburg aan de Geul in het teken van de Bok tijdens de Valkenburgse Bokkenweken. Diverse activiteiten vinden plaats op cultureel, historisch en bourgondisch vlak.

Kunstveiling bokkenweken

Kunstroute
Bezoekers kunnen genieten van het veelzijdige centrum én van lokale kunst. Kunstwerken van lokale en regionale kunstenaars sieren tijdens de Bokkenweken een aantal etalages. Via een speciale kunstroute kan het publiek de werken – op veilige afstand –  ontdekken en beoordelen. Ze worden gepresenteerd met naamsvermelding en toelichting. De kunstwerken worden beoordeeld door een vakjury en door bezoekers, er zijn leuke prijzen mee te winnen. De drie kunstwerken die de meeste punten scoren, worden vervolgens drie maanden tentoongesteld in Museum Valkenburg. Ter afsluiting van het evenement wordt een online kunstveiling georganiseerd. Vorig jaar bracht deze veiling maar liefst € 2285,- op voor het goede doel. Ook dit jaar roept de organisatie van Bok ’n Kunst (amateur-)kunstenaars op om werken beschikbaar te stellen. Het thema is ‘Bokkenliefde’. De opbrengst van de online kunstveiling komt ten goede aan het project  ‘De Eenzame Ouderen’.

Meedoen
Aanmelden kan door zo spoedig mogelijk een e-mail te sturen naar: info@juwelierhaesen.nl  Tien kunstenaars worden gekoppeld aan ondernemers die aan de Bok ’n Kunst-route deelnemen. Het aantal plaatsen is dus beperkt!

Meer informatie via: www.valkenburgsebokkenweken.nl