Burgemeesters blijven zorgen houden voor carnaval

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Burgemeesters blijven zorgen houden voor carnaval

Ondanks het feit dat alle activiteiten rond vastelaovend 2021 zijn afgelast, zijn de Zuid-Limburgse burgemeesters er niet gerust op dat er niets georganiseerd wordt rond het volksfeest. “Er blijven zorgen,” aldus een schrijven van burgemeester Schrijen aan de gemeenteraad.

“Ook regionaal en landelijk is aangegeven dat er dit jaar geen sprake kan zijn van georganiseerde vergunningplichtige evenementen tijdens het carnavalsweekeinde van 12 t/m 17 februari 2021. Nu het carnavalsweekend nadert en de huidige lockdown maatregelen tot en met 9 februari 2021 gelden, blijven er zorgen over de resterende risico’s en mogelijke ongewenste gebeurtenissen tijdens dit weekeinde.”

“Worst case”-scenario’s
Na het gehouden burgemeestersoverleg van afgelopen vrijdag 22 januari hebben alle burgemeesters in Zuid-Limburg de risico’s van het naderende carnavalsweekeinde in de huidige context ingeschat. “Om voor de realistische en “worst case”-scenario’s, zo veel als mogelijk uniforme, preventieve maatregelen voor te bereiden.” Zo mag in Maastricht tijdens de vastelaovend geen alcohol buiten gedronken worden of bij je hebben.

Buurlanden
In Duitsland is de lockdown verlengd tot maandag 15 februari a.s. In België blijven de beperkende maatregelen tot 1 maart van kracht.