Amstel Gold Race helpt de getroffen horeca met veiling unieke items

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Amstel Gold Race helpt de getroffen horeca met veiling unieke items

De wereldbekerwedstrijd de Amstel Gold Race zet zich in om de Valkenburgse horeca te steunen na de watersnoodramp van medio juli. Leo van Vliet, koersdirecteur van de wielerwedstrijd zegt over de actie: “Ik ben blij dat we dit weekeinde de toertocht van de Amstel Gold Race op een coronaproof manier kunnen organiseren. Ik heb ontzettend meegeleefd met iedereen die getroffen is door de watersnood. Ik loop hier al heel wat jaren rond en ken persoonlijk veel mensen die een zware periode achter de rug hebben, waaronder ook veel van de vrijwilligers die altijd voor ons klaar staan. Dat raakt mij echt. Dat geldt natuurlijk ook voor de horeca.”

Wil jij eregast in 2022 zijn?

Unieke items worden geveild
Hoe wil de organisatie van de wielerkoers de horeca gaan helpen? Van Vliet vervolgt zijn betoog: “Samen met verschillende partners stellen wij unieke items beschikbaar via een veiling. Waaronder de gesigneerde shirts van de winnaars van de afgelopen Amstel Gold Race en Amstel Gold Race Ladies Edition; Wout van Aert en Marianne Vos. Maar ook hebben we bijzondere ervaringen tijdens de Amstel Gold Race 2022, zoals het uitreiking van de trofee aan de winnaars of een dag met mij of Leontien van Moorsel op stap tijdens de Amstel Gold Race en Amstel Gold Race Ladies Edition. De gehele opbrengst gaat naar de Valkenburgse horeca. Ik hoop dat we een mooi bedrag ophalen.”

Veiling
Tot 12 september 16.00 uur kan er via de veilingsite worden geboden op unieke Amstel Gold Race items en ervaringen. Via de webshop van Amstel en bij het Shimano Experience Center op vrijdag 10 september worden de unieke vaasjes verkocht.