Vereniging de Zonnebloem startte nationale actiedag in Berg

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Vereniging de Zonnebloem startte nationale actiedag in Berg

Tijdens nationale ziekendag zet de Zonnebloem Nederland alle zieken van alle leeftijden met een bloemetje en persoonlijke aandacht door middel van een huisbezoek in het zonnetje om vereenzaming tegen te gaan. “En om te laten blijken dat ook zij onderdeel zijn van onze samenleving,” zegt directeur Marc Damen van Zonnebloem Nederland. Afgelopen woensdag startten Damen en zijn afdelingsvoorzitters de actie voor de nationale ziekendag bij Groenrijk in Berg.

De zonnebloem Nederland heeft 30.000 vrijwilligers in ruim 1000 afdelingen. Dat zijn per gemeente drie afdelingen. Zij zorgen voor meer dan 100.000 inwoners. Roland Hofman woonachtig in Valkenburg, is werkzaam bij Groenrijk Berg. Hij is gevraagd om de actiedag vorm te geven. “Vorig jaar is dat niet gelukt vanwege corona en de korte voorbereidingstijd, dit jaar zijn we bijtijds gestart.”

Sonja Beijers, voorzitter Valkenburg, Frans Duits, zanger en mw. Curfs-de Coninck

Woensdagochtend bracht volkszanger Frans Duits een zonnebloemplant bij mevrouw Curfs – de Coninck in het Rothkransplantsoen in Berg. Zij was aangenaam verrast. Vanaf zondag ziet u in het programma TV Valkenburg Vandaag een verslag van de start van de actiedag en de overhandiging van het bloemetje.

Wilt u meer weten over de Vereniging De Zonnebloem? Kijk dan hier.

Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg