Winterjassen voor de vluchtelingen op Lesbos

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Winterjassen voor de vluchtelingen op Lesbos

In Valkenburg aan de Geul zamelt het Platform Wereldburgerschap Valkenburg winterjassen in voor de vluchtelingen in het Griekse Lesbos. “In Limburg gaan we 300 jassen inzamelen voor kinderen, vrouwen en mannen. Landelijk proberen we 3600 bij elkaar te krijgen. Hoe onmogelijk het soms lijkt, de ervaring leert dat het mogelijk is om dit voor 22 oktober a.s. te realiseren,” aldus organisator Jos Smeets.

Maten
Het inzamelen van jassen is gebonden aan voorwaarden. De jassen dienen schoon te zijn, moeten fris ruiken, waterafstotend zijn, ritsen dienen nog te werken en zakken moeten leeg zijn. De inzamelaars zoeken alle maten, van klein tot groot, voor kinderen, jongens, meisjes, dames en heren.

Vrijdag 15 oktober kunt u tussen 14 en 16 uur jassen inleveren bij de Vredesvlam in de Pelerinstraat naast de ‘oude kerk’.

Winterjassen kunnen na vandaag zaterdag 16 oktober tot en met vrijdag 22 oktober kunnen ze ingeleverd worden bij Hilde Baaij aan de Graafstraat in Schin op Geul. Neem van tevoren contact met haar op via Facebookpagina of via Jos Smeets 06 20 53 34 59.