Vrijwilligersdag Valkenburg aan de Geul

Voorpagina » Nieuws » Vrijwilligersdag Valkenburg aan de Geul

Op zaterdag 5 november 2022 organiseert de KCR (Kunst en Cultuurraad Valkenburg) weer de jaarlijkse vrijwilligersdag in Valkenburg aan de Geul.

Via DEZE LINK kun je je als vrijwilliger van een Valkenburgse organisatie aanmelden. Lees onderaan meer informatie over de activiteiten.

Korte omschrijving workshops:

Intuïtief schilderen:

Tijdens deze workshop zetten we het denken even stil, en starten we na een korte meditatie in stilte om expressie te geven aan de ervaring of een lichamelijk of emotioneel gevoel van dat moment. Intuïtief kies je de kleuren en het materiaal die je wilt gebruiken. Word het een kwast, krijt, een potlood of misschien je handen, alles mag en niets moet op deze avond. Bij intuïtief schilderen gaat het om de innerlijke reis die jij maakt tijdens het maken van een schilderij of tekening.

Rondleiding Kerk Houthem:

Tijdens deze rondleiding krijgt u info over de mooie kerk waarbij u ook kunt ook genieten van mooi orgelmuziek. U ontvangt ook nadere info over het orgel en de orgelmuziek.

Natuurwandeling:
Wandelen is niet alleen gezond voor uw lichaam, maar vooral ook gezellig. Bij deze workshop gaat u een mooie wandeling in de natuur maken samen met Hub Hounjet. Hub heeft van jongs af aan al een grote passie voor wandelen en het uitstippelen van leuke wandelroutes. De wandeling zal 1,5 uur duren, te beginnen bij Adelante, het Ingendael te doorkruisen en vervolgens een deel van de Bergse heide af te struinen en dan terug te keren naar het uitgangspunt.

Rondleiding Adelante:
Een rondleiding door het gebouw en over het omliggende terrein geven u een kijk op de dagelijkse omgeving van deze kinderen.

U zult nader geïnformeerd worden over de speciale doelgroep van Adelante Kinderen en de mogelijkheden die Adelante te bieden heeft aan deze doelgroep.

Yoga:

Iedereen kan yoga beoefenen en er “beter” van worden. Om het effect te voelen hoef je geen been in je nek te leggen of een jaar in stille toewijding door te brengen. Als je kunt ademen, kun je yoga beoefenen. Zo simpel is het. Yoga is voor iedereen toegankelijk en is een van de wegen naar rust en zelfcompassie.

Film:

U kunt onder het genot van een kop koffie/thee genieten van een  mooie film. Welke film?? Laat u verrassen!