Aanmelden vrijwilligersdag

Op zaterdag 28 oktober 2023 organiseert de KCR (Kunst en Cultuurraad Valkenburg) weer de jaarlijkse vrijwilligersdag in Valkenburg aan de Geul.

Tijd: 13:00u tot 19:00u

Locatie : Encanto (Adelante Kind en Jeugd), Onderstestraat 29, 6301 KA Valkenburg.

Via onderstaand formulier kun je je als vrijwilliger van een Valkenburgse organisatie aanmelden. Lees onderaan meer informatie over de activiteiten.

Korte omschrijving activiteiten

Kerk Houthem St. Gerlach:

In de kerk St. Gerlachus zal dhr. A. van Venrooy de werking van het orgel uitleggen en laten zien hoe een orgel opgebouwd is. Hij zal de verschillende onderdelen laten zien en horen.
Er zal een kort orgelspel worden gespeeld en de deelnemer kunnen eventueel ook wat spelen.
Bij voldoende tijd is aansluitend een kort bezoekje aan de kerk mogelijk.

Rondleiding Geulhemergroeve:

De stichting “de Rotswoning” biedt   geïnteresseerde vrijwilligers binnen de gemeente Valkenburg een rondleiding aan in de Geulhemergroeve. 
Een uniek aanbod omdat de Geulhemergroeve normaliter in het weekend is gesloten.
Speciaal voor u, vrijwilliger, op deze dag toegankelijk onder leiding van een gids!

Workshop brandpreventie:

Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt weleens gezegd, maar hoe kan je zorgen dat het niet uit de hand loopt en durf je te handelen in gevaarlijke situaties? In de workshop ‘brandpreventie’ leert u bijvoorbeeld wat te doen bij een brand in de huiselijke omgeving en gaat u dit ook in de praktijk direct toepassen. 

Rondleiding Encanto:

U zult nader geïnformeerd worden over de doelgroep van Adelante Kinderen en de mogelijkheden die Adelante te bieden heeft aan deze doelgroep. Een rondleiding door het gebouw en over het omliggende terrein geven u een kijk op de dagelijkse omgeving van deze kinderen.

Film No Greater Love:

Het is 1912 aan boord van de Titanic waar de familie Winfield de verloving van dochter Edwinda en de zesde verjaardag van haar zusje Alexis viert als de Titanic tegen een ijsberg vaart en zinkt. De ouders en verloofde van Edwinda komen om bij deze ramp. Terug in boston neemt Edwinda de leidding over van haar jongere familieleden en werkt dag en nacht voor het familiebedrijf om dit voor een faillissement te behoeden. En zo vormt haar leven een liefdesrelatie met iemand die ze op een vaart leert kennen.

Computer/mobile telefoon hulp:

In samenwerking met Computer Club Houthem kan men op locatie in De Holle Eik terecht oor hulp met problemen. Als de vragen veel tijd in beslag nemen maken zij met u een aparte afspraak. Dit is ook mede afhankelijk van aantal deelnemers. U dient wel uw eigen mobile telefoon en of laptop mee te nemen.

Kaartje leggen:

Samen in een klein groepsverband een kaartje leggen. U kunt bij de opgaven ook zelf uw groepje samenstellen.

Volksdansen:

U wordt onder leiding van Magna Tillie gezellig gedanst. Zij is bekend met haar groepen in Cascade te Vilt, Oosterbeemd. 

Lezing:

Maria Philippens vertelt o.a. hoe ze tot schrijven is gekomen, hoe een schrijfproces verloopt en leest voor uit eigen werk. Ook zal zij praten over ”wat kan schrijven voor de vrijwilliger betekenen”, wat kun je als vrijwilliger doen met schrijven, bijvoorbeeld de eigen ervaringen verwerken, gewoon voor het plezier schrijven

Intuïtief schilderen:

In deze workshop laten we het hoofd even tot rust komen. Na een korte introductie gaan we vanuit stilte kleur geven aan dat wat zich spontaan aandient. Je hoeft geen kennis te hebben van schilderen. Wil je je kleren beschermen, neem dan een schort of oud overhemd mee.

Creatief Bezig zijn:

Manon Janssen heeft naast haar reguliere baan ook het Souterain Creatief. En net zoals in haar souterain geeft zij nu deze workshop, met persoonlijke aandacht, sfeer en verzorging. Zij wil nog geen details prijsgeven maar in ieder geval wordt er een mooi herfststuk gemaakt waar men de komende jaren van kan genieten en zo een mooie herinnering blijf een deze dag. Voor deze workshop zal een kleine eigen bijdrage gevraagd worden. Voor deze workshop is een eigen bijdrage verschuldigd van € 5,00

Privacy

Wij wijzen u erop dat er tijdens deze bijeenkomst foto’s gemaakt kunnen worden.

Dit beeldmateriaal gebruiken wij alleen voor PR doeleinden voor onze KCR en 1Valkenburg website en overige publicaties. Zonder tegenbericht gaat u akkoord met het gebruik van bovenvermeld fotomateriaal.