Volop aandacht aan lokale vastelaovessjlagers

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Volop aandacht aan lokale vastelaovessjlagers

RTV 3Heuvelland, de lokale omroep voor de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals, besteedt de komende tijd volop aandacht aan de carnavalsliedjes die in de afgelopen jaren in de diverse kernen van het Heuvelland of Mergelland zijn gemaakt. Vanaf december 1998 werd namelijk 20 jaar lang de CD Karneval in os Mergelland samengesteld met carnavalssjlagers uit eerdergenoemde gemeentes, maar ook uit de gemeente Valkenburg aan de Geul, de Voerstreek en af en toe Simpelveld/Bocholtz. Dat leverde uiteindelijk ruim 230 unieke sjlagers op.

Teekezinge is os Mergelland
Een aantal van die bekende nummers is onlangs in het tv-programma ‘Teekezinge in os Mergelland’ opgenomen. In de twee weken voor carnaval zendt 3Heuvelland dat programma uit, waarbij de kijkers ook worden uitgenodigd om mee te zingen. De teksten van de refreinen worden in beeld gebracht en zo probeert de omroep toch een beetje het carnavalsgevoel bij de mensen thuis te brengen.

Karneval in os Mergelland Top 111
Op carnavalszaterdag zendt 3Heuvelland Radio voor de eerste keer een ‘Karneval in os Mergelland Top 111’ uit. Inwoners uit de regio kunnen meebepalen welke nummers in die Top 111 terecht komen. Daarvoor vinden ze op de website van de omroep de lijst met alle schlagers van de CD Karneval in os Mergelland, aangevuld met een paar schlagers die in het verleden door gemeenteraad en college van Gulpen-Wittem zijn uitgebracht. Iedereen kan zo zijn eigen top 11 bepalen en insturen voor 19 februari.

Radio
De Karneval in os Mergelland Top 111 wordt op carnavalszaterdag 26 februari tussen 09.00 en 18.00 uur live uitgezonden via 3Heuvelland Radio.

Archieffoto TV Valkenburg