Netty’s Kunst voor Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Netty’s Kunst voor Valkenburg

Netty’s Kunst voor Valkenburg “een kleurrijk geschenk aan alle getroffenen van de watersnoodramp”

Kunstenares Netty Beukers-van Steen uit Leiden bedacht zich geen moment toen ze hoorde over de watersnoodramp in Limburg. Zelf maakt ze als kind mee hoe haar ouderlijk huis tijdens de Tweede Wereldoorlog in vlammen opging. Zij kon zich het verlies van de getroffenen door de watersnoodramp dus heel goed voorstellen. Uit haar grote collectie van ruim 1.200 olie-, acryl- en aquarelschilderijen en keramiek, doneert zij ruim 350 werken aan getroffen inwoners, ondernemers en organisaties. Netty: “moge mijn werk een beetje kleur en vrolijkheid bieden aan de lege en kale muren van de getroffen woningen”.

In het weekend van vrijdag 11 tot en met zondag 13 maart aanstaande zijn alle gedoneerde werken van Netty in de Kloosterkerk (Oosterweg 1, Valkenburg aan de Geul) te zien.

Getroffenen van de watersnoodramp krijgen de mogelijkheid een werk naar keuze gratis mee te nemen. Andere geïnteresseerden kunnen de werken tegen betaling verkrijgen waarbij de opbrengst ten goede komt aan de getroffenen. Dit wordt beheerd door de Kunst- en Cultuurraad Valkenburg aan de Geul. Er kan gekozen worden uit de op dat moment beschikbare werken; werken worden niet gereserveerd.

Met name alle getroffen inwoners, ondernemers en organisaties uit de gemeente Valkenburg aan de Geul nodigen wij van harte uit om een werk naar keuze te komen afhalen. Netty en haar man Kees zullen op momenten aanwezig zijn in de Kloosterkerk om geïnteresseerden te woord te staan. Op vrijdag 11 maart om 14:00 uur opent Jan Vermeer, wethouder Kunst & Cultuur “Netty’s Kunst voor Valkenburg”.

Openingstijden:

Vrijdag 11 maart 2022: van 14:00 tot 18:00 uur

Zaterdag 12 maart 2022: van 10:00 tot 16:00 uur

Zondag 13 maart 2022: van 14:00 tot 18:00 uur

Onder het genot van een kopje koffie of thee is er de mogelijkheid om ervaringen met elkaar te delen.

Aanmelden is niet nodig. U bent van harte welkom!
Voor vragen kunt u terecht bij de Vrijwilligerscentrale Valkenburg: http://www.regionalevrijwilligerscentraleheuvelland.nl