Voedselbos Uleböske bij basisschool Sibbe is verleden tijd

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Voedselbos Uleböske bij basisschool Sibbe is verleden tijd

Het project Voedselbos van het Kernoverleg Sibbe – IJzeren naast de basisschool, is afgelopen week op last van de gemeente gestopt. Alles wat geplant was, moest weer uit de grond worden gehaald. Dat werd gemeld door de PGP-fractie tijdens de commissievergadering S.O.B. van maandag jl. Het voedselbos ’t Ulebösjke is nu verleden tijd.

Tijdens de commissie S.O.B. bracht PGP-raadslid Pat-Jos Huisman de kwestie in de openbaarheid. “Zo bereikte ons vorige week het verhaal over het voedselbos in Sibbe, het Uleböske. Dat is een initiatief van het kernoverleg Sibbe. Wij hadden daar op zaterdagochtend geholpen met het planten van bomen en struiken en op de zaterdagmiddag kreeg het Kernoverleg te horen dat alles weer uit de grond moest worden gehaald. Blijkbaar was er een ambtenaar niet op de hoogte van de plannen (terwijl deze reeds meerdere malen ingediend waren) en was hij/zij het niet met de uitvoering eens. Het zien van de foto’s zorgde voor een reactie. Resultaat: initiatiefnemers waren boos en hebben geen vertrouwen meer in de gemeente. Dat kan toch niet de manier zijn waarop wij omgaan met inwoners die initiatief tonen!”

Wethouder Vankan was “verbaasd en geschokt” toen hij het hoorde. “Ik vind het heel vervelend om te horen wat er in Sibbe gebeurd is. Ik kan er vanaf deze plek niet zoveel aan doen, wel vervelend om te horen.”

Foto PGP