VIDEO Vluchtelingen opgevangen? Neem contact op met gemeente

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » VIDEO Vluchtelingen opgevangen? Neem contact op met gemeente

Woensdag 6 april kregen circa 150 Oekraïense vluchtelingen in de Polfermolen een lunch aangeboden. Er waren enkele vluchtelingen bij die op een privé-adres worden opgevangen. Steeds meer inwoners willen de helpende hand toesteken. Waar moet je op letten en wat moet je juist niet doen? Klik op onderstaande video voor meer informatie hierover.
Het is belangrijk om te weten dat vluchtelingen moeten worden geregistreerd en ingeschreven in de B.R.P., Basisregistratie Personen. Vooral om huisvesting te vinden en voor de kinderen onderwijs te laten nemen. Neem contact op met het Klant Contact Centrum van de gemeente Valkenburg aan de Geul, tel. 14 043.

Praktische hulp
Voor opvang van vluchtelingen is een handreiking Particuliere Opvang Oekraïners (POO) opgesteld. Hierin vindt u informatie over hoe u een opvangplek kunt aanbieden en waar u op moet letten. Ook leest u welke voorzieningen er voor vluchtelingen zijn, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs.

Hulp bieden?
Wilt u aan de slag als vrijwilliger, bijvoorbeeld in één van de opvanglocaties? Of heeft u spullen die goed van pas kunnen komen? Stuur dan een mailtje aan valkenburghelpt@gmail.com. Via dit adres worden hulpvragen en hulpaanbod in Valkenburg aan de Geul verzameld. Voor vragen over vluchtelingenopvang kunt u een mail sturen aan vluchtelingen@valkenburg.nl

Klik op onderstaande afbeelding om het interview met burgemeester Prevoo te horen rond de mogelijkheden/onmogelijkheden over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in uw privé-omgeving.