Veelzijdige expositie bij thuisgalerie Jos Schols

Voorpagina » Nieuws » Kunst » Veelzijdige expositie bij thuisgalerie Jos Schols

Thuisgalerie en Kunstatelier Jos Schols in Broekhem-Noord organiseert op zaterdag 5 en zondag 6 juni een interessante groepsexpositie die coronaproof kan worden bezocht.

Cursisten
In het atelier is werk te zien van een achttal beginnende, enthousiaste cursisten van kunstschilder, docent en auteur Jos Schols. Zij gebruikten diverse technieken waaronder kleurpotlood, grafiek en pastel. Er zijn voornamelijk portretten en landschappen te zien. Jos Schols licht toe: “ik geef cursisten een handreiking maar dwing hen niet op een bepaalde manier te werken; daarnaast is een leuke, ontspannen sfeer tijdens de lessen erg belangrijk.” Schols leert zijn cursisten om ‘artistiek waar te nemen’ waarbij zij o.a. leren hoe een landschap wordt afgebakend in een kader. 

Energiek danspaar. Olieverfschilderij van Jos Schols

Eigen werk
Behalve werk van cursisten zijn ook olieverfschilderijen en tekeningen van Jos Schols te zien. “Mijn werk is kleurrijk en optimistisch met een lichte voorkeur voor de impressionistische stijl,” zegt Schols. Hij schildert voornamelijk portretten, naaktmodellen, dansers en landschappen. Men kan tijdens de expositie schilderijen zien in zijn – drie verdiepingen tellende – woonhuis/atelier, door hem omgedoopt tot “het Walhalla van de kunst.”

Boek
Schols is ook auteur van het boek ‘Het paradijs op aarde’ waarin de geschiedenis wordt beschreven van het Ignatiuscollege/Huize Boslust. Van dit boek zijn een groot aantal exemplaren verkocht, het is nog verkrijgbaar via de website of bij de auteur.

De groepsexpositie is te bezoeken op 5 en 6 juni van 14.00 tot 17.00 uur aan de Prof. Michael Eschlaan 9 in Broekhem-Noord. Parkeren en entree zijn gratis. Het dragen van een mondkapje is verplicht. 

Kijk voor meer informatie op www.josschols.nl 

Afbeelding: Jos Schols ‘Energiek danspaar’