Valkenburgse scouts poetsen struikelstenen

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Valkenburgse scouts poetsen struikelstenen

Jongens en meisjes van de “Scouts”-groep van Scouting St. Franciscus uit Valkenburg hebben zaterdag 1 mei de struikelstenen in centrum gepoetst zodat ze er voor de komende tijd weer glimmend bijliggen.
De struikelstenen zijn gelegd door de Stichting Struikelstenen Valkenburg aan de Geul. De steentjes liggen voor die woningen van waaruit 41 Joodse Valkenburgers tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn afgevoerd naar de Duitse vernietigingskampen.

struikelstenen poetsen door scouting valkenburg

De jongeren van de scouting in de leeftijd van 11 tot 15 jaar waren zeer enthousiast om hun bijdrage aan de herinnering van deze Holocaust slachtoffers te kunnen leveren. 

Om de struikelstenen het gehele jaar door glimmend te houden is de Stichting Struikelstenen op zoek naar vrijwilligers die de steentjes willen poetsen. Natuurlijk kunnen de bewoners van de panden waar de steentjes met de koperen plaat liggen deze “adopteren” en zelf regelmatig poetsen. Koperpoets wordt door de Stichting Struikelstenen beschikbaar gesteld.

De steentjes liggen voor onderstaande huisadressen:
Neerhem 45:  3 ex;
Berkelstraat 15: 5 ex;
Berkelstraat 32: 3 ex;
Muntstraat 9: 2 ex;
Grendelplein 7: 5 ex;
Daalhemerweg 8: 2 ex;
Walravenstraat 6: 1 ex;
Emmalaan 29: 2 ex;
Wilhelminalaan 44: 2 ex;
Wilhelminalaan 23 en 25: 7 ex;
Nieuweweg 14: 3 ex;
Nieuweweg 25: 2 ex;
Wehryweg 25: 2 ex;
Broekhem 95: 1 ex;
Koningswinkelstraat 7: 1ex.

Vrijwilligers kunnen zich melden bij de secretaris van de Stichting Struikelstenen, René Paulssen sr, email: rpaulssen@ziggo.nl, gsm: 06 502 010 15
Foto René Paulssen sr