De jeugd in Valkenburg aan de Geul is aan zet

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » De jeugd in Valkenburg aan de Geul is aan zet

Jongeren worden opgeroepen om ideeën aan te dragen voor activiteiten die ze graag willen organiseren voor en samen met leeftijdsgenoten. Winnaars van de prijsvraag kunnen vervolgens € 2.000,- ontvangen om hun idee ook daadwerkelijk te realiseren. De prijsvraag wordt door de gemeente Valkenburg aan de Geul georganiseerd.

Vijf ideeën
De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft € 10.000,- subsidie van de Rijksoverheid ontvangen om deze prijsvraag te kunnen organiseren. Er kunnen vijf ideeën van jongeren in de prijzen vallen om zo ook daadwerkelijk de ingediende plannen te realiseren. Meedoen aan de prijsvraag kan door een filmpje te maken over het idee. Stuur vóór 1 juni je filmpje naar de gemeente.

Voor en door jongeren
Wethouder Remy Meijers licht toe: “Door deze opzet willen we bereiken dat het voor en door jongeren wordt opgepakt. ‘Grijze haren’ in het gemeentehuis weten niet altijd wat jongeren echt zouden willen. Op deze manier laten we het verzinnen van het ‘wat’ over aan de jeugdigen zelf. En door de ‘popular vote’ wordt meteen duidelijk hoeveel animo er onder de jeugd voor een idee is. Ik roep de jongeren op om vooral van zich te laten horen en hun ideeën bij ons in te dienen.”

Bekijk hier de inleidende video: