Thema-expositie ‘Homeless’ in Museum Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Thema-expositie ‘Homeless’ in Museum Valkenburg

Van 22 mei tot en met 31 juli 2022 vindt er in Museum Valkenburg de thema-expositie ‘Homeless’ plaats van achttien leden van de Limburgse Kunstkring i.s.m. Stichting Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland. De kunstenaars willen tonen dat zij, naast hun artistieke ambities, ook betrokken zijn bij maatschappelijke problemen. Er zijn een aantal bijzondere werken te zien die het resultaat zijn van een onderzoek naar de vluchtelingen- en daklozenproblematiek.

Refugees Jos Solberg

Tegenwicht
“Kunst kan werken als medium om verhalen en ervaringen zichtbaar te maken. Als kunstenaars kunnen wij wellicht met een expositie over mensen die op de vlucht (moeten) slaan, een tegenwicht bieden aan ongenuanceerde uitingen en de vaak intolerante houding ten opzichte van vluchtelingen” zegt projectleider en kunstenaar Jos Solberg.

Disciplines
De kunstenaars tonen in Museum Valkenburg een diversiteit aan disciplines zoals: schilderen, etsen, grafiek, keramiek, video en beeldhouwkunst. Het resultaat is een variatie aan artistieke opvattingen over het ‘verbeelden’ van kwetsbare mensen in een geglobaliseerde wereld. Jos Solberg: “Kunst en cultuur kunnen mogelijk ook enige verlichting brengen in de situatie van vluchtelingen, als we erin willen geloven dat dit positieve krachten zijn die mensen raken en misschien even laten nadenken.” 

Meer informatie www. museumvalkenburg.nl