The Last Post klinkt in alle kernen

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » The Last Post klinkt in alle kernen

Aanstaande dinsdagavond 4 mei even voor 20:00 uur klinkt in alle kernen van de gemeente Valkenburg aan de Geul ‘The Last Post’ tijdens de herdenking van alle Nederlandse gevallenen vanaf de Tweede Wereldoorlog. Ook dit jaar ziet door de coronamaatregelen de Dodenherdenking er anders uit. Zo ook in Valkenburg aan de Geul.

Harmonieën en fanfares spelen The Last Post in alle kernen
Op initiatief van de gemeente heeft voorzitter Wim Heuts van de muziekfederatie Geulvallei georganiseerd dat in alle kernen exact om 19.58 uur de Last Post zal klinken. Daarna volgen twee minuten stilte. Bijzonder is dat leden van alle harmonieën en fanfares in onze gemeente hieraan hun medewerking verlenen.

Overzicht van locaties waar The Last Post op 4 mei gespeeld wordt:
Berg en Terblijt bij het monument voor de parochiekerk;
Houthem bij de ingang van de begraafplaats;
Schin op Geul bij de keermuur van de Kerk;
Sibbe bij de Blokhut;
Vilt bij Cascade;
Valkenburg bij monument op de Cauberg;
Valkenburg bij de vlaggenmast in Park Dersaborg.

Kranslegging bij Verzetsmonument Cauberg
Net als vorig jaar is er dinsdagavond geen traditionele stille tocht op de Cauberg. Burgemeester Daan Prevoo zal na de klanken van de Last Post twee minuten stilte in acht te nemen bij het Verzetsmonument en aldaar een krans leggen. Ook dit zal zonder publiek moeten plaatsvinden. Mensen die graag persoonlijk een bloemetje of krans willen leggen bij het Verzetsmonument kunnen dit gedurende de dag op eigen gelegenheid doen.

TV Valkenburg zendt herdenking uit
TV Valkenburg zal de hele herdenking opnemen en later op dinsdagavond via haar website uitzenden. Om 20:00 uur zal de lokale tv-omroep twee minuten stilte in acht nemen.