Sverre Kelderman winnaar Bok ’n Kunst 2021

Voorpagina » Nieuws » Kunst » Sverre Kelderman winnaar Bok ’n Kunst 2021

Het winnende werk is gemaakt door Sverre Kelderman. De (publieks-) jury oordeelde dat het kleurrijke lijnenspel de harmonie in het schilderij weet te vangen en zo het hart laat spreken van de grote en de kleine bok. De tweede plaats is voor het indrukwekkende tweeluik ‘De Twin Bokken’ van Gerda Meijer en de derde plaats voor een verrassend en interessant werk van Roberto Caggiari met ‘Colarato’ genaamd ‘D´n engel op de ruïne’.
De tekst loopt onder de foto’s door 

Kunstroute
Stichting Bokkenweken organiseerde ook dit jaar de Kunstroute Bok ’n Kunst in Valkenburg. De werken van (amateur-) kunstenaars waren in oktober te bewonderen in de etalages van deelnemende ondernemers in het centrum.

Veiling
De gepresenteerde werken zijn beoordeeld door een vakjury en door het publiek. Het thema dit jaar was ‘Bokkenliefde’. De opbrengst van de kunstveiling is wederom bestemd voor sociale activiteiten in Valkenburg. In samenwerking met o.a. de Seniorenraad worden projecten geselecteerd. Zo komen een project om de eenzaamheid te verdrijven en het nieuwe Social Sofa project in aanmerking. Meer informatie over dit laatste project is de zien in de reportage van TV Valkenburg Vandaag. Klik hier.

Museum Valkenburg
Normaal gezien worden de winnende werken tentoongesteld in Museum Valkenburg. Het museum is echter hard getroffen door de watersnoodramp en is momenteel gesloten. De verbouwingswerkzaamheden verlopen voorspoedig en men verwacht in het voorjaar de deuren weer te kunnen openen. De winnende werken zijn te vinden op de website van het museum. Bekijk hier de vorderingen.

Foto’s museum valkenburg