Sven Nijenhuis opent restaurant in voormalig kerkje Plenkertstraat

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Sven Nijenhuis opent restaurant in voormalig kerkje Plenkertstraat

Vanaf november zal voormalige protestante Irenekerk aan de Plenkertstraat het decor zijn van een geheel nieuw fine-dining restaurant van chef kok Sven Nijenhuis. De kerk, een Rijksmonument uit 1891 dat in 2018 is afgebrand, wordt geheel gerestaureerd en omgebouwd tot een nieuw restaurant volgens het ‘chef’s table’ of ‘open kitchen’ principe: “What you see is what you get!”

Sven Nijenhuis, 32 jaar jong, heft ervaring opgedaan bij de mooiste restaurants van Nederland en tot voor kort werkzaam was als chef de cuisine van Chateau Wittem start dit nieuwe restaurant samen met zijn vrouw Joëlle die als maître en gastvrouw zal optreden. Voor Sven en Joëlle is de grote stap naar het ondernemerschap volledig nieuw. “Ik heb tot nu toe steeds in loondienst mijn passie voor koken mogen uitvoeren, maar ik ben toe aan een nieuwe stap en dit is natuurlijk een grote droom. Als chef wil je uiteindelijk een eigen restaurant hebben waar je je eigen stijl, creativiteit en passie kan toepassen. In een werkelijk heel mooie locatie gaan we ervoor zorgen dat gasten een culinaire avond ervaren waarin ze alles kunnen zien en dus meebeleven: Ruiken én proeven van heerlijke dagverse gerechten gecombineerd met de mooiste wijnen, waarbij wij een unieke samenwerking hebben opgezet met registervinoloog Heleen Loopstra van wijnhandel Vinolo”, vertelt Sven enthousiast.

Investeerders gezocht
Sven en Joëlle hebben daarnaast de samenwerking gezocht met een drietal investeerders om samen met hen dit plan mogelijk te maken en die hen ondersteunen op financieel en zakelijk gebied. Tot medio november moet er nog heel erg veel gebeuren. De kerk is thans nog meer een ruïne dan een restaurant en wordt momenteel zorgvuldig gerestaureerd en verbouwd.

Archieffoto’s TV Valkenburg