Sloop uitgebrande panden Mommers in de Plenkertstraat

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Sloop uitgebrande panden Mommers in de Plenkertstraat

De eigenaar van de panden Mommers in de Plenkertstraat heeft de gemeente laten weten dat eind volgende week de restanten van de gebouwen na de brand van augustus jl. worden gesloopt. Dat zou eigenlijk eerder zijn gebeurd, maar de sloper was verhinderd.

Afbeeldingen
Na de sloop worden houten schotten geplaatst waarop afbeeldingen worden aangebracht. Voor de kerst is dit gereed en ziet het beeld er dus anders uit. Maandag 12 juli jl. zei wethouder Carlo Vankan tijdens de raadsvergadering dat hij voorstander is van verfraaiing van de huidige aanblik. “Wij willen als college met de ondernemer meedenken. Als hij het pand aan het zicht wil onttrekken, wil de gemeente meewerken aan een opschrift,” aldus Vankan.

Geen visitekaartje
De aanblik van de afgebrande panden is geen visitekaartje voor Kerststad Valkenburg. Alle toeristen die met autobussen het kerstgebeuren in Valkenburg bezoeken, stappen uit op het Odapark en worden via de Plenkertstraat naar het Grendelplein geleid. Rond 10 december zal alles opgeruimd zijn en de hekken met afbeeldingen erop geplaatst.

Foto en video Fons Winteraeken, TV Valkenburg