Winnaars Bok & Kunst 2021

Voorpagina » Nieuws » Kunst » Winnaars Bok & Kunst 2021

Bok ´n Kunst 2021

In oktober was Valkenburg weer in de ban van de bok. De stichting Bokkenweken organiseerde ook dit jaar weer de Kunstroute Bok ´n Kunst in Valkenburg. De werken van (amateur-) kunstenaars waren tijdens de bokkenmaand bij deelnemende ondernemers in de etalages te zien. Het thema van dit jaar was ‘Bokkenliefde’.

De gepresenteerde werken zijn beoordeeld door een vakjury en door publiek middels een kunstroute. Ook dit jaar is de opbrengst van de veiling bestemt voor sociale activiteiten binnen Valkenburg. In samenwerking met o.a. de seniorenraad wordt gekeken naar projecten om de eenzaamheid te verdrijven en een ander goed doel, het Sociaal Sofa project dat recent gestart is.

Het winnende werk van Bok ’n Kunst 2021 is van Sverre Kelderman, het kloppend hartje van de stad. De (publieks-) jury oordeelde dat het kleurrijk lijnenspel de harmonie in het schilderij weet te vangen en zo het hart laat spreken van de grote en de kleine bok.

De tweede plek was voor een indrukwekkend 2 luik van Gerda Meijer met De twin bokken en de derde plaats voor een verrassend en interessant werk van Roberto Caggiari met Colarato (D´n engel op de ruïne).

Normaliter zouden de werken te zien zijn in Museum Valkenburg. Dit jaar is dat niet mogelijk. Het museum is door de watersnoodramp in Valkenburg hard getroffen. De verbouwingswerkzaamheden zijn bezig en men verwacht in het voorjaar weer open te zijn. Wel zullen we de winnende werken digitaal op onze website van het museum tonen, zodat eenieder ervan kan genieten.

Klik hieronder op een afbeelding voor een volledige weergave, kijk op deze link naar de winnaars van voorgaande jaren: https://www.museumvalkenburg.nl/tag/winnaars-bok-en-kunst/