Pretpark De Valkenier definitief gesloten

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Pretpark De Valkenier definitief gesloten

De kogel is door de kerk; pretpark De Valkenier in Broekhem-Zuid sluit definitief. Het familiepark is al sinds de watersnoodramp van medio juli dicht. Diverse attracties kwamen onder water te staan en werden afgekeurd. Dat maakte TV Valkenburg op 22 juli 2021 bekend. De familie Otermans heeft de grond verkocht aan projectontwikkelaar Grouwels-Daelmans uit Maastricht. Hij heeft plannen om er woningen te bouwen. Dat plan kan nog niet uitgevoerd worden, omdat een andere bestemming erop gevestigd is. Die zal via de gemeenteraad aangepast moeten worden. Dit wordt waarschijnlijk een langere procedure door de aanstaande gemeenteraadsverkiezing en de daarna te vormen coalitie. De vraag is of de nieuwe gemeenteraad de bestemming wil veranderen. Want het park is niet opgenomen in de visie Valkenburg-West.

Pretpark De Valkenier

1Limburg meldde afgelopen donderdag dat de uitverkoop van het pretpark is begonnen met de verkoop van twee attracties aan een pretpark in Hengelo. Het Twentse park heeft een kinderachtbaan en de waterfietsen overgenomen, meldt pretparkblog Looopings.

In De Limburger laat eigenaar Otermans weten dat het Valkenburgse Sprookjesbos interesse heeft voor een aantal attracties. “Zij mikken op hetzelfde publiek als wij, gezinnen met jonge kinderen.”

Archieffoto TV Valkenburg