Expositie Florence Oulhiou in bibliotheek Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Kunst » Expositie Florence Oulhiou in bibliotheek Valkenburg

Tot 31 maart 2022 is in bibliotheek Valkenburg werk te zien van de uit Frankrijk afkomstige, in Valkenburg wonende kunstenaar.

Florence Oulhiou

Haar werk was al te zien in diverse solo- en groepstentoonstellingen in Frankrijk en Nederland en wordt te koop aangeboden in galerie Marx & Marx in Valkenburg en in meerdere online galeries.

Loopbaan
Florence begon haar loopbaan als autodidact. Vervolgens studeerde ze aan de “School of Fine Arts” in Frankrijk. Aanvankelijk hield ze zich vooral bezig met analoge fotografie. Tegenwoordig tekent en schildert ze voornamelijk, maar invloeden van de fotografie zijn duidelijk herkenbaar.

Millefeuilles
Ze maakt vooral acrylschilderijen met transparante lagen “in negatief” om de onderste lagen te laten verschijnen die het patroon creëren. De kleurenoverlays geven rijke en harmonieuze resultaten. De titel van een van haar series is “Millefeuilles”. De naam verwijst naar de motieven van bladeren en naar het beroemde Franse gebak met dezelfde naam. Ook maakt ze linocuts en schildert ze kleine landschappen met gemengde technieken.

De expositie is te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek:
Maandag 14:00 – 17:00 uur;
Dinsdag gesloten;
Woensdag 09:00 – 17:00 uur;
Donderdag 14:00 – 20:00 uur;
Vrijdag 14:00 – 17:00 uur;
Zaterdag 10:00 – 13:00 uur en zondag gesloten.