Polfermolen en het café blijven langer open voor verenigingen

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Polfermolen en het café blijven langer open voor verenigingen

De kans is groot dat ook in 2022 gebruik gemaakt kan worden van de theaterzaal en de sporthal van het Polfermolencomplex. Dat staat te lezen in een antwoord op vragen van het CDA rondom de status van het sport- en recreatiecentrum in de Plenkertstraat.
De overeenkomst die de gemeente Valkenburg aan de Geul met de café-exploitant heeft, is nog steeds rechtsgeldig. Wethouder Remy Meijers laat de commissie Sociaal Domein schriftelijk weten dat de huidige café-exploitant twee enthousiaste medewerkers heeft gevonden. “Beiden willen proberen om de horeca nieuw leven in te blazen zolang de Polfermolen open is. Er is nu zeker geen sprake van sluiting van de horeca per 1 oktober, sterker nog wij hopen dat na 1 oktober de horeca weer tot leven komt,” aldus Meijers.
Inmiddels hebben deze medewerkers individuele gesprekken met de verenigingen gehad.

Verenigingen
Nu de zomervakantie voorbij is, wordt er weer volop gebruik gemaakt van de sporthal. Ook in de theaterzaal wordt door diverse verenigingen gerepeteerd. Andere verenigingen zitten door de watersnoodramp zonder repetitielokaal en kunnen misschien ook hun onderkomen in Polfermolen vinden.

Vertrouwen
Meijers schrijft in zijn antwoord dat “er nauw overleg is met de gebruikers van de Polfermolen en de verenigingen. Naar mijn mening zijn de intenties goed, maar zijn we ons er ook bewust van dat e.e.a. nog moet groeien.”

Muziekschool
Muziekschool Djoolmusic van Joëlle Savelkoul verhuist tijdelijk naar de Polfermolen. Dat is medio september door de gemeente bekendgemaakt. Djoolmusic was gevestigd aan Het Bat en is een van de gedupeerde ondernemers van de watersnoodramp.

Na de zomer dicht, of toch niet?
De Polfermolen zou na de zomer niet meer opengaan. De gemeenteraad zal eind dit jaar een besluit over de toekomst van de sporthal en de theaterzaal nemen. “Dat er een sporthal in Valkenburg blijft, is een feit. Het kan zijn dat de huidige sporthal wordt gerenoveerd. Maar het kan ook zijn dat die gesloopt wordt en er nieuwbouw komt op een andere locatie binnen Valkenburg,” aldus een reactie in het voorjaar van het college van B&W.

De commissie Sociaal Domein vergadert a.s. maandag 27 september vanaf 17:30 uur.

Archieffoto TV Valkenburg