Plannen van Peter Gillis niet bekend bij gemeente

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Plannen van Peter Gillis niet bekend bij gemeente

Maandag 1 november maakte Peter Gillis van Oostappen Vakantieparken bekend dat hij de voormalige camping Den Driesch heeft overgenomen van de familie Halmans – Nicolaes. Het koopcontract werd diezelfde dag ondertekend. In het Eindhovens Dagblad staat bij het artikel een afbeelding van een plaquette hoe de aankoop de komende winter verbouwd zal worden. Gillis gaat in Zuid-Limburg circa 150 nieuwe, luxere chalets en mobile homes in het park bovenop een heuvel bouwen.

Plan Den Driesch bron ED

De vergelijking dringt zich op met de verkoop van de voormalige camping Oriëntal in Berg en Terblijt. Daar bleek dit jaar plots dat het terrein klaargemaakt is voor 58 recreatiewoningen.
Er was geen aanpassing van het bestaande bestemmingsplan nodig. In Berg hoefde de koper geen rekening te houden met de ondergrond, op de Heunsberg moet dat wel. Onder de voormalige camping Den Driesch liggen de gangen van de Fluweelengrot en de Wilhelminagroeve. Derhalve getypeerd als een ‘gatenkaas’ die voor problemen kan zorgen.

Bij de gemeente zijn nog geen plannen door de nieuwe eigenaar of via zijn bedrijf Oostappen Vakantieparken ingediend, antwoordde de gemeentewoordvoerder op vragen van TV Valkenburg. Wel heeft hij op eigen verzoek een kennismakingsgesprek met burgemeester Daan Prevoo aangevraagd.