Philippe Gilbert neemt op Cauberg afscheid van het wielrennen

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Philippe Gilbert neemt op Cauberg afscheid van het wielrennen

Philippe Gilbert, één van de beste Belgische wielrenners dei 80 liefst overwinningen behaalde, sluit zijn carrière af in Valkenburg aan de Geul. Dat vindt plaats op zaterdag 15 oktober op ‘zijn’ Cauberg. De plek waar hij meerdere malen grootse triomfen vierde. Met zijn zege in het Wereldkampioenschap wielrennen in 2012 en vier zeges in de Amstel Gold Race was de Cauberg een belangrijke berg in zijn carrière.

Handtekening WK 2012

Valkenburg aan de Geul sloot Gilbert in zijn hart en vereeuwigde hem in de unieke ondergrondse Wielergalerij in de Gemeentegrot. Burgemeester Daan Prevoo: “Ik ben super trots dat zo’n groot wielrenner er voor kiest om zijn afscheid te vieren in onze gemeente. We zullen Philippe met open armen en in een bijzonder warme sfeer in onze gemeente ontvangen.”

Het programma op zaterdag 15 oktober ziet er als volgt uit:
08:30 uur Phil & Fans: een fietstocht voor het grote publiek, georganiseerd op en rond het WK-parcours van 2012. Inschrijving is verplicht.
Rond het middaguur is er gelegenheid om zijn officiële ‘huldeboek’ te laten signeren;
15:00 uur Phil & Friends: een afscheidscriterium met Phil’s ploegmaats van nu en weleer, met o.m. Thor Hushovd aan de start. Na afloop zal Philippe symbolisch zijn fiets aan de haak hangen.

Archieffoto TV Valkenburg