Onthulling herdenkingsplaquette

Voorpagina » Nieuws » Onthulling herdenkingsplaquette

Een ontroerende plechtigheid vond plaats op zondag 30 april 2017 toen een herdenkingsplaquette werd onthuld bij het Verzetsmonument op de Cauberg. Deze gedenkplaat, gerealiseerd door de KCR op initiatief van dhr. Jan Willem Lokerman, kleinzoon van verzetsstrijder Jo Lokerman, is toegevoegd aan het bestaande Verzetsmonument en Vredescarillon.

De herdenkingsplaquette bevat niet alleen de namen van omgekomen Limburgse verzetsstrijders maar ook dichtregels die eerder al op de klokken van het Vredescarillon stonden. Het Vredescarillon, dat al sinds 1959 de klanken van vrede laat horen, is een symbool van dankbaarheid voor het offer van de Limburgse bevolking tijdens de oorlog. De klokken dragen namen van schenkers en verzetsmensen, evenals dichtregels van Willem K. Coumans.

De toevoeging van de plaquette maakt deze belangrijke informatie nu voor iedereen toegankelijk en leesbaar, en dient als een blijvende herinnering aan de moedige daden en offers van de verzetsstrijders uit Limburg. De plek blijft een plek van eren, leren, en herdenken voor toekomstige generaties.

Lees meer over het monument op: https://1valkenburg.nl/provinciaal-verzetsmonument-cauberg-valkenburg-aan-de-geul/