Nieuwe website bij 100ste sterftedag van Pierre Cuypers

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Nieuwe website bij 100ste sterftedag van Pierre Cuypers

Woensdag 3 maart 2021 is het een eeuw geleden dat de bekende architect Pierre Cuypers overleed. Cuypers was Rijksbouwmeester en werd bekend door het ontwerpen van het Rijksmuseum en het station Amsterdam-CS. In Valkenburg heeft hij zijn sporen verdiend door tientallen ontwerpen. Hij woonde ook langere tijd in het Geulstadje. Ter herinnering aan zijn 100ste sterfdag lanceert de Kunst- en Cultuurraad Valkenburg aan de Geul twee nieuwe websites.

Cuypers in Valkenburg

Pierre Cuypers website
K.C.R. ontwierp speciaal voor deze gelegenheid een ‘touched-by-Cuypers-site‘ waar bezoekers tikkend en swipend een overzicht vinden van de Cuypersperiode in Valkenburg. In woord en beeld.

 

 

1valkenburg.nl kunst cultuur historie

1Valkenburg.nl
Een tweede website die vandaag gelanceerd wordt heet: 1valkenburg.nl. Dit digitaal platform zal verder uitgebreid worden tot een centrale informatieplek voor alles wat een verbinding heeft met kunst, cultuur en cultuurhistorisch erfgoed in en rond de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Hiermee schept de K.C.R. een verbinding tussen organisaties en mensen: geïnteresseerden kunnen bijvoorbeeld activiteiten zoals meetings, websites en e-learning etc. aanmelden om een groter publiek te bereiken. Omgekeerd kan publiek centraal kennisnemen van actuele activiteiten.