Museum Valkenburg weer open

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Museum Valkenburg weer open

Na een gedwongen sluiting van bijna zes maanden in verband met de coronacrisis opent Museum Valkenburg weer de deuren op zaterdag 5 juni a.s. Het museum is coronaproof te bezoeken en vooraf reserveren is verplicht. Het museum presenteert – naast de vaste collectie –  drie tijdelijke tentoonstellingen.

Harry Koolen
In de tentoonstelling ‘Harry Koolen – Trouw aan zijn palet’ zijn olieverfschilderijen en tekeningen te zien van de in Meerssen geboren kunstenaar Harry Koolen (1904-1985). Koolen is vooral bekend als schilder van indringende portretten maar schilderde ook (Limburgse) landschappen. 

Judith Krebbekx Until the devil’s turned to dust

Judith Krebbekx
Verder is er werk te zien van Judith Krebbekx in de tentoonstelling met de naam ‘Gimme Shelter’. Volgens Judith kan iedereen in deze tijd wel bescherming gebruiken. Zij haalt inspiratie uit oeroude volksverhalen, de klassieke mythologie, heiligenlegendes en religie. Haar schilderijen zijn ‘collages van beelden’, opgebouwd uit dunne lagen acrylverf soms vermengd met houtskool.

Esther van den Brink
In de bovenzaal van het museum is werk te zien van een Maastrichtse illustrator van kinderboeken: Esther van den Brink. Nadat ze in 1991 afstudeerde aan de Kunstacademie werkte ze jarenlang als beeldend kunstenaar. De komst van haar zonen zorgde ervoor dat zij haar jeugddroom weer oppakte: het illustreren van kinderboeken. In museum Valkenburg is het proces te zien dat zij doorliep, middels vele prenten en werk dat zij in opdracht maakte.

Esther vd Brink Ondersteboven

Reserveren
Museum Valkenburg is geopend van woensdag t/m zondag van 13.00 tot 16.30 uur. Reserveer uw bezoek via www.museumvalkenburg.nl