Lichtkunstfestival wordt nieuwe attractie van Kerststad Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Lichtkunstfestival wordt nieuwe attractie van Kerststad Valkenburg
De website ‘Kerststad Valkenburg’ kijkt al weer kleurrijk vooruit naar de periode 12 november 2021 tot en met 9 januari 2022. Een periode van 58 dagen waarin Kerststad Valkenburg licht brengt in de donkerste tijd van het jaar.
Spaans Leenhof

Nieuwe attractie

Naast bestaande attracties zoals ondermeer de kerstmarkten in de grotten, het winterwonderland en de Landal Christmas Parade wordt er voor dit jaar ook een nieuwe attractie aangekondigd: Christmas LightArts. Tijdens dit lichtkunstfestival werpen gerenommeerde lichtkunstenaars en lichtdesigners van over heel de wereld een nieuw licht over het historische Geulstadje.
Iedere avond
De lichtkunstwerken zijn van 13 november 2021 tot en met 3 januari 2022 iedere avond van 17.30 uur tot 22.00 uur te bewonderen. En wel bij de Geulpoort, de stadsmuur in het Halderpark, het Spaans Leenhof, het kerkgebouw aan het Walramplein en bij de Berkelpoort.
Wat is er te zien?
Volgens de website veranderen monumentale gevels via betoverende projecties in kleurrijke canvassen. En er lopen weer ridders en jonkvrouwen over de Berkelpoort.
Berkelpoort