Kunst- en cultuurprijs 2022 worden uitgereikt

Voorpagina » Nieuws » Kunst » Kunst- en cultuurprijs 2022 worden uitgereikt

Op zaterdag 12 maart vanaf 16:00 uur reikt de Kunst- en Cultuurraad Valkenburg aan de Geul de Kunstprijs 2022 en de Cultuurprijs 2022 uit in de Kloosterkerk, Oosterweg 1 in Valkenburg. De beide prijzen bestaan uit een geldbedrag en een persoonlijke oorkonde. Maar bovenal is het de eer die de genomineerden en de ontvangers van de prijzen toekomt. Bij de feestelijke uitreiking is iedereen van harte welkom.

Kunstprijs
De kunstprijs gaat naar iemand die zich op een actieve en creatieve manier verdienstelijk heeft gemaakt voor de kunst. Hij of zij levert met een klein of groot kunstproject een positieve bijdrage aan het kunstaanbod binnen gemeente Valkenburg aan de Geul.

Cultuurprijs
De cultuurprijs wordt uitgereikt aan iemand die zich op bijzondere wijze manifesteert op het culturele vlak: een cultureel evenement dat een positieve bijdrage levert aan de gemeente Valkenburg aan de Geul en dus een stimulans is voor het culturele aanbod.

Muziek
De uitreiking wordt muzikaal omlijst door KidsKoor Vallekeberg en leerlingen van Collab Muziekschool Heuvelland, de nieuwe muziekschool die gevestigd is in Valkenburg.

Archieffoto TV Valkenburg