Netty’s kunst voor watersnoodramp in Kloosterkerk

Voorpagina » Nieuws » Kunst » Netty’s kunst voor watersnoodramp in Kloosterkerk

Kunstenares Netty Beukers-van Steen uit Leiden bedacht zich geen moment toen ze hoorde over de watersnoodramp in Limburg. Zij kon zich het verlies van de getroffenen door de watersnoodramp heel goed voorstellen. Zelf maakte ze als kind mee hoe haar ouderlijk huis tijdens de Tweede Wereldoorlog in vlammen opging.

Netty Beukers-van Steen met haar echtgenote

Kleur
Uit haar grote collectie van ruim 1200 olie-, acryl- en aquarelschilderijen en keramiek, doneert zij ruim 350 werken aan getroffen inwoners, ondernemers en organisaties. Netty: “Moge mijn werk een beetje kleur en vrolijkheid bieden aan de lege en kale muren van de getroffen woningen.” In het weekeinde van vrijdag 11 tot en met zondag 13 maart zijn alle gedoneerde werken van Netty in de Kloosterkerk aan de Oosterweg te bewonderen.

Gratis
Getroffenen van de watersnoodramp krijgen de mogelijkheid een werk naar keuze gratis mee te nemen. Andere geïnteresseerden kunnen de werken tegen betaling verkrijgen waarbij de opbrengst ten goede komt aan de getroffenen. Dit wordt beheerd door de Kunst- en Cultuurraad Valkenburg aan de Geul. Er kan gekozen worden uit de op dat moment beschikbare werken; werken worden niet gereserveerd. Op vrijdag 11 maart om 14:00 uur opent Jan Vermeer, wethouder Kunst & Cultuur “Netty’s Kunst voor Valkenburg”.

Verdere openingstijden zijn:
Vrijdag 11 maart, zaterdag 12 maart en zondag 13 maart van 14:00 tot 18:00 uur van 10:00 tot 16:00 uur van 14:00 tot 18:00 uur. Onder het genot van een kopje koffie of thee is er de mogelijkheid om ervaringen met elkaar te delen. Aanmelden is niet nodig. U bent van harte welkom!