Kerstactie levert recordbedrag van 16.000 euro op

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Kerstactie levert recordbedrag van 16.000 euro op

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op dinsdag 3 januari heeft wethouder Kevin Rouwette namens de gemeente Valkenburg aan de Geul een cheque ter waarde van € 16.083,- aangeboden aan de Vincentiusvereniging Valkenburg. De opbrengst kwam tot stand tijdens de Goede Doelen Actie “Make a wish” die tijdens de Kerstmarkt 2022 in de Gemeentegrot werd georganiseerd.
Bezoekers van de kerstmarkt konden een kerstwens opschrijven en deze tegen betaling van € 1,- in een glazen bol in een van de kerstbomen ophangen. De opbrengst bestond uit de verkoop van de genoemde kerstballen plus een vrije gave bij de toiletten.

Vincentiusvereniging Valkenburg
De Vincentiusvereniging is een lokale vrijwilligersorganisatie, die armoedebestrijding en persoonlijke hulpverlening een structurele bijdrage wil leveren aan zwakkeren en kwetsbaren in de samenleving. Ze biedt directe noodhulp, komt op voor groepen in problemen en binden de strijd aan tegen de oorzaken van menselijk leed.

Derde goede doelen actie
In 2019 startte de gemeente als exploitant van de Kerstmarkt in de Gemeentegrot een “Goede Doelen Actie”. De eerste twee jaren was de Kindervallei in Houthem het goede doel. Een instelling die zwaar beperkte kinderen én hun gezin aan een paar fijne vakantiedagen helpt. De bedragen in 2019 en 2021 (in 2020 was er geen Kerstmarkt,red) overtroffen al alle verwachtingen. In totaal werd in 2019 € 5.700 en in 2021 zelfs € 6.740 overgemaakt op de rekening van de Kindervallei. Het geld werd ingezet om de voorzieningen voor de kinderen nog aantrekkelijker en makkelijker bruikbaar te maken.

Foto gemeente Valkenburg aan de Geul