Gun kansarme gezinnen een mooie dag in Limburg

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Gun kansarme gezinnen een mooie dag in Limburg

Met de aanschaf van de Skyline van Limburg helpt u mee om kansarme gezinnen in Limburg een mooie dag te geven.

De Skyline van Limburg

De Skyline is een wanddecoratie met het silhouet van bekende gebouwen in Limburg zoals het stationsgebouw van Valkenburg aan de Geul, Schacht Nulland Kerkrade, Stadskantoor Venlo en andere. “Met een deel van de opbrengst van deze unieke skyline gaan we samen met een aantal artiesten Limburgse kinderen uit kansarme gezinnen, een onvergetelijke dag in onze provincie bezorgen,” laat Valkenburger Roger Moonen weten.
De nog zeer jonge Stichting Kracht van Limburg is opgericht op initiatief van 100 Limburgse artiesten die bij elkaar kwamen om een lied en videoclip met de naam “Same in ’t leech” op te nemen.

Uniek idee
Initiatiefneemster en voorzitter van de Stichting Kracht van Limburg, Chantalle Kusters-Boels, had een uniek idee om Limburgse artiesten samen één bijzonder lied te laten zingen. De tekst en muziek moesten verbondenheid en kracht uitstralen onder de noemer “De kracht van Limburg”.
Songwriter Frans Hermans schreef de tekst en de muziek van het liedje “Same in ‘t Leech”. Het nummer groeide uit tot een stichting die zich in het nieuwe jaar gaat inzetten om kansarme gezinnen in Limburg een onvergetelijke dag te bezorgen.

Interview en videoclip
Vanaf zondag ziet u in het programma TV Valkenburg Vandaag een interview met voorzitter Chantalle Kusters-Boels en penningmeester/video-creator Roger Moonen uit Valkenburg over dit initiatief. Meer info via: www.krachtvanlimburg.nl