Geen vuurwerk bij opening Kerststad Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Geen vuurwerk bij opening Kerststad Valkenburg

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om geen vergunning af te geven voor het afsteken van vuurwerk bij de openingsceremonie van Kerststad Valkenburg.

“Gelet op het feit dat door het afsteken van het vuurwerk een ongewenste concentratie van fijnstof neerdaalt op de bodem en planten, de kwetsbare periode van de vleermuizenpopulatie wordt verstoord en de meerwaarde bij de opening van Kerststad wordt betwijfeld, wordt besloten om de “verklaring van geen bedenkingen” niet af te geven,” is de officiële verklaring.

Gosewijnstraat

Kerststad Valkenburg activiteiten
Vrijdag 12 november start Kerststad Valkenburg met de ondergrondse kerstmarkten in Fluweelengrot, Gemeentegrot, Winter Wonderland aan de Neerhem en in Mergelrijk aan de Daalhemerweg. Ook dit jaar is de Landal Kerstparade op woensdagen en zaterdagen van de partij, net als Santa’s Village op het Th.Dorrenplein. Nieuw dit jaar zijn het Christmas Lights Arts Festival en Frosty Fairytale in het Sprookjesbos.

De voorbereidingen bij alle evenementen zijn in volle gang. In het centrum hangen in diverse straten al de kerstgierlandes.

Foto TV Valkenburg