Frans Croonenberg beëindigt zangcarrière

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Frans Croonenberg beëindigt zangcarrière

Optreden voor een groot publiek zal de Gulpense zanger Frans Croonenberg niet meer doen. Zijn besluit staat vast. Na het zien van de beelden van het programma Tieëkezinge Kirchroa weet hij één ding zeker: “Dit is het moment om een punt achter mijn carrière te zetten en daarmee naar buiten te komen.”

Long Covid
“Zestig jaar lang heb ik de mensen plezier bezorgd met mijn liedjes en gestimuleerd om zich te amuseren. Bij grote en kleine evenementen. Long Covid werpt mij nu al twee jaar fysiek fors terug,” zegt de Gulpense zanger.

Doorbraak in 2002
Frans Croonenberg (78) is in Limburg als zanger een begrip. Hij trad ook op in o.a. Duitsland, Oostenrijk, Spanje en vijf keer op het Dutch Holland Festival in Australië. Zijn definitieve doorbraak kwam na het winnen van het LVK in 2002 met ‘Wie d’r Herrgot Limburg hat gemaak’. Hij zingt voornamelijk Limburgse en Duitse nummers en is van grote betekenis voor de Limburgse en Gulpense Carnaval. Zo is hij medebedenker en zes jaar presentator geweest van de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale, elk jaar de officiële afsluiting van carnaval in Limburg.

 

Foto Nancy Hardy