Expositie “Uit liefde voor het kind” in Heiligdom St. Gelach

Voorpagina » Nieuws » Kunst » Expositie “Uit liefde voor het kind” in Heiligdom St. Gelach

Van 4 december 2021 tot en met 28 januari 2022 vindt in het Heiligdom St. Gerlach in Houthem de expositie “Uit liefde voor het kind” van Monique Derwig plaats.

Passies
De kunstenares heeft enorm veel belangstelling voor o.a. reizen, andere culturen, kinderen en fotografie. Deze passies worden gecombineerd in haar verzameling etnografische kinderkleding en zijn verweven in haar aquarellen. Haar verzameling bestaat momenteel uit meer dan 700 kledingstukken en groeit nog steeds. In haar werk vraagt zij aandacht voor de positie van kinderen uit de gehele wereld. Zo wordt de kijker geïnformeerd over het werk van stichting Kumari/ Nepal.

Demonstratie en rondleiding
Op 8 januari 2022 geeft Derwig van 14:00 -16:00 uur een demonstratie aquarelleren in de kapittelskamer.  Verder kan op 18 december 2021 en 15 januari 2022 vanaf 14:00 uur worden deelgenomen aan een excursie door bovengenoemde tentoonstelling. Aanmelden via moniquederwig@gmail.com. Of bovengenoemde activiteiten kunnen doorgaan is afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen. Voor actuele informatie raadpleeg de website www.heiligdomsintgerlach.nl
De tentoonstelling is te bezichtigen op maandag tot en met zaterdag van 10:00-16:00 uur, op zondag vanaf 10:30 uur. Voor de beide kerstdagen en voor nieuwjaarsdag gelden aangepaste openingstijden.

Foto’s Monique Derwig