Gemeenteraad wil meer pinautomaten

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Gemeenteraad wil meer pinautomaten

Na een lange zit tot middernacht werd maandagavond 13 december 2021 de raadsvergadering afgesloten met algehele instemming van alle raadsfracties over de motie om te komen tot uitbreiding van het aantal pinautomaten. Dit na het indienen van een motie door CDA en VSP.

Hierin wordt wethouder Vermeer (Economische zaken) opgeroepen om middels een brief aan de samenwerkende banken aan te geven dat bij de toegezegde uitbreiding van het aantal pinautomaten zeker Valkenburg aan de Geul dient te worden opgenomen. Niet alleen voor de middenstand, die het geld niet kan afstorten, maar ze zijn ook van belang voor de inwoners en de gasten, die nu tevergeefs in het centrum zoeken naar een geldmaat.

Onlangs diende CDA een artikel 32 brief in met het verzoek voor onderzoek naar uitbreiding van het aantal pinautomaten. “Valkenburg aan de Geul heeft veel ouderen die waarschijnlijk nog over cashgeld willen beschikken,” aldus een passage uit de brief. Wethouder Vermeer zal een brief richten aan de directie van Geldmaat.

Archieffoto TV Valkenburg