Expositie ‘Target’ van Ans Lemmens in Museum Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Kunst » Expositie ‘Target’ van Ans Lemmens in Museum Valkenburg

Museum Valkenburg presenteert vanaf 15 januari 2023 de bijzondere expositie ‘Target’ van Ans Lemmens. ‘Target’ heeft betrekking op portretten die zij heeft gemaakt naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. Ans Lemmens is geboren in Valkenburg (1954) en opgeleid in ‘Monumentale Vormgeving’ aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht. Na haar opleiding was zij betrokken bij diverse restauratie-opdrachten zoals bij de plafondschilderingen van Château St. Gerlach.

Tijd en vrouwen
Twee thema’s zijn bepalend voor het werk van Ans Lemmens: tijd en vrouwen. Het leven van vrouwen wordt veelal bepaald door de omstandigheden en de tijd waarin ze leven. Haar portretten van vrouwen zijn als het ware zelfportretten van de vrouwelijke soort. Ze schildert echter ook weidse landschappen die een diepe stilte oproepen waarin tijd geen rol speelt en waarin reflectie en afstand nemen mogelijk worden.

Herinneringen
Ans houdt met haar schilderijen emoties en herinneringen vast die doorgaans snel en ongemerkt voorbijgaan. Zij probeert de stortvloed van woorden en beelden die we dagelijks in de media ondergaan te ordenen en inzichtelijk te maken.
De expositie wordt zondag 15 januari 2023 om 15.00 uur geopend door Camille Oostwegel en is te zien tot en met 2 april 2023.

Meer info: www.museumvalkenburg.nl