Home AGENDA - 1Valkenburg.nl Exposite Sjef en Pallieter Hutschemakers

Exposite Sjef en Pallieter Hutschemakers

“Vader en Zoon”
Sjef Hutschemakers & Pallieter Hutschemakers.

De expositie zal plaatsvinden van zaterdag 4 december t/m zondag 19 december van 13.00 uur tot 17.00 uur, locatie Reinaldstraat 39-41 te Valkenburg.
Sjef Hutschemakers (22-5-1931 – † 4-5-2017)
Hutschemakers groeide op als derde in een boerengezin van acht kinderen, waar de kinderen van jongs af aan meehielpen. Hij besloot geen landbouwer te worden maar kunstenaar. Na de middelbare school ging hij naar de Kunstnijverheidsschool in Maastricht. Hij volgde zijn opleiding aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht en kreeg tekenlessen van Jaap Min. In 1963 vestigde hij zich in Amsterdam. Later keerde hij terug naar Limburg en woonde in Eijsden, vanaf 1974 in Sint Geertruid.

Pallieter Hutschemakers (24-2-1971)
Pallieter werd geboren in een kunstenaarsgezin te Eijsden (Nederland) en studeerde illustratieve vormgeving en vrij schilderen aan de Academie Beeldende Kunsten te Maastricht. Ik heb me daarna vooral toegelegd op het schilderen, waar in ik meer expressie kan leggen.
Ik laat me leiden door mijn gevoelens en mijn directe omgeving, in een realistische stijl geïnspireerd door Velasquez en Manet.

“Vader en Zoon”
We leven in een gehaaste wereld, gedomineerd door computers en robots die mensenwerk vervangen. De mensheid verliest het contact met de natuur, z’n medemens en tenslotte zichzelf. De druk en stress die de samenleving ons oplegt is vernietigend.
“ wie de aarde verwoest, verwoest zichzelf “ ( Sjef Hutschemakers).
Terug naar de aarde, terug naar de natuur, de cyclus van het leven, de geboorte, het opgroeien, de rijpheid, het afsterven en tenslotte de dood. Een steeds weer terugkerend thema van pap. Met die lessen ben ik opgegroeid en ben ik gevormd als kunstenaar. De appel valt niet ver van de boom. Tijdens een langdurige revalidatie en na vele wandeltochten vond ik m’n rust. Ik herwon de liefde voor het landschap. “ wie sjoen us Limburg is…..” Nog altijd maak ik lange wandelingen door mijn Limburgse land met een schetsblok en m’n camera. Overal waar ik kijk zie ik schilderijen. Een onuitputtelijke bron van inspiratie. Mijn schilderijen zijn een uiting van mijn diepste gevoelens over schoonheid en puurheid. Eeuwenlang hebben schilders het landschap van hun tijd weergegeven. Ik treed in hun voetsporen. Zet de traditie voort. Gebruik makend van oude en nieuwe technieken. Ik blijf zoeken naar schoonheid, tijdens mijn wandelingen en pap wandelt op mijn schouder mee.
Pallieter Hutschemakers

Datum

19 december 2021
Afgelopen

Tijd

13:00 - 17:00

Locatie

Marx en Marx Limburgse Kunst
Reinaldstraat 39
Website
https://www.marx-en-marx-kunst.nl
Categorie

Organisator

Marx en Marx Limburgse Kunst
Telefoon
0653294746
Email
info@marx-en-marx-kunst.nl
Website
https://www.marx-en-marx-kunst.nl