Zondag start nieuwe dienstregeling Arriva

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Zondag start nieuwe dienstregeling Arriva

Zondag 11 december start de nieuwe dienstregeling van Arriva in Limburg. De belangrijkste wijziging in de busregeling is de uitbreiding van de bereikbaarheid Maastricht station Noord – P+R Noord. De huidige lijn 3, met als eindbestemming de wijk Nazareth, gaat doorrijden naar P+R Noord. Naast buslijn 3 rijden ook stadslijn 10 en regiolijn 30 (MAA – Geleen-Sittard) en de RS18 (Kerkrade-Heerlen-Maastricht) naar Station Noord/P+R Noord.

Belangrijke wijzigingen trein
Het trajectdeel Heerlen-Kerkrade voegt Arriva toe aan de RS18 die daarmee Maastricht en Kerkrade met elkaar verbindt. Deze directe verbinding is mogelijk door de spoorverdubbeling op het traject Heerlen-Landgraaf. De RS 18 en de RS12 tussen Maastricht – Sittard – Roermond (v.v.) worden in de ochtendspits tot 10.00 uur én tussen 15.00 en 19.00 uur verlengd met een extra treinstel.

Nieuw in Limburg: nachttrein naar Schiphol
Per 17 december om 01.01 uur biedt Arriva Nederland, één keer per week, in de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen Maastricht en Schiphol (v.v.) een extra verbinding aan. Deze ritten zijn mogelijk door de Europese Wetgeving. Na vertrek uit Maastricht stopt de trein in Sittard, Roermond, Weert, Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Amsterdam Bijlmer, Arena en Amsterdam Zuid en arriveert deze iets voor half 4 op Schiphol.

Meer info via de diverse reisplanners.