Wereld Alzheimer Dag: Ode aan pa Pinckers

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Wereld Alzheimer Dag: Ode aan pa Pinckers

Dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Het thema van deze dag ‘De vele gezichten van dementie’ is gekozen door vrijwilligers. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor dementie. In het kader hiervan componeerde Paul Pinckers, muzikant en zoon van een bewoner van Valkenheim, een ode aan zijn vader die aan de ziekte van Alzheimer lijdt.

Spelen in coverbands
Paul Pinckers (52) is vader van twee kinderen in de leeftijd van 22 en 19,5 jaar en woonachtig in Schimmert. “Sinds mensenheugenis speel ik in coverbands”, vertelt hij. “Tegenwoordig zing ik voornamelijk in de band Baltus & Co, waarmee wij in kleine theaterzalen optreden en naast eigen geschreven Limburgstalige liedjes covers van bekende bands uit de jaren ’70 spelen.”

Zeg het met een liedje
“Tijdens coronatijd ben ik zelf liedjes gaan schrijven, hetgeen me volgens mij best aardig gelukt is. Onder eigen begeleiding van een akoestische gitaar ben ik op een gegeven moment een liedje voor mijn vader gaan schrijven. Hij lijdt aan dementie en woont sinds 2016 in Valkenheim en momenteel tijdelijk bij Campagne. Al schrijvende merkte ik dat je in een lied gemakkelijk je gevoelens kunt tonen,” zegt Paul.

See you around
“Zo ontstond ‘See you around’. Een lied dat ik speciaal voor mijn vader heb geschreven, waarin ik mijn gevoelens jegens hem probeer weer te geven. Ik hoop hiermee mensen te inspireren om na te denken over het uiten van gevoelens naar naaste geliefden op het moment dat het nog kan.”

Bekijk hier de videoclip van het lied.