Wateroverlast: Scouting St. Franciscus ontvangt cheque uit Heerenveen

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Wateroverlast: Scouting St. Franciscus ontvangt cheque uit Heerenveen

Op zaterdag 7 augustus heeft Scouting St. Franciscus Valkenburg een cheque ontvangen van de Stam van Scoutinggroep Polaris uit Heerenveen. De Stam is oudste scoutinggroep van Nederland. Deze groep koos er dit jaar voor om op eigen terrein op kamp te gaan en bouwde drie dagen aan een bouwsel van zes meter hoog met twee verdiepingen en in totaal een oppervlakte van 112m2.

Scouting Heerenveen

Hiervoor hadden ze 188 palen, 303 sjorringen, 3,2 km touw, 144 uur en 5 mensen nodig, te weten Sander Elsinga, Tom Gerrits, Tom Siepermann, Freek Harbers en Menno Hoekstra. De scouts uit Heerenveen zaten letterlijk ‘hoog en droog’ en mochten gedurende 6 dagen niet naar beneden. Met deze actie trokken ze veel belangstelling van de pers.

Naar aanleiding van de wateroverlast besloot de groep met hun actie een donatie op te zetten om getroffen scoutinggroepen in het zuiden te helpen en riepen andere groepen op om hetzelfde te doen. Met deze actie haalden ze € 800,88 op! Vandaag, zaterdag 7 augustus reden deze kanjers zelf naar Valkenburg om de cheque aan Scoutinggroep St. Franciscus Valkenburg te overhandigen.

Alles verloren door het water
De Valkenburgse scouting St. Franciscus heeft vrijwel al haar materiaal verloren bij de watersnood en kan het geld dan ook goed gebruiken om nieuwe materialen aan te schaffen. “Dat scoutinggroepen met elkaar verbonden zijn wisten we maar dit gebaar heeft onze groep echt ontroerd. Stam Polaris bedankt!,” zegt Astrid van Liere tegen TV Valkenburg.

Foto’s scouting St. Franciscus Valkenburg