Wateroverlast: Benefietavond vanaf Th.Dorrenplein

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Wateroverlast: Benefietavond vanaf Th.Dorrenplein

Volgende week woensdag 18 augustus zendt omroep MAX vanuit Valkenburg-centrum een benefietavond uit om geld in te zamelen voor gedupeerden van de watersnoodramp in Limburg. De avond wordt gepresenteerd door Dionne Stax en Jan Slagter.

Op het Theodoor Dorrenplein komen getroffen burgers uitgebreid aan het woord. Denk aan mensen waarvan het huis (deels) onbewoonbaar is geworden, ouderen die noodgedwongen hun verpleeghuis moesten verlaten en ondernemers die op zakelijk gebied negatieve gevolgen ondervinden. Ook  burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg aan de Geul schuift aan. Verder komen in de uitzending André van Duin, Lilianne Ploumen en Huub Stapel aan het woord. Het benefiet gedeelte wordt verder opgeluisterd door onder meer André Rieu, Rowwen Hèze en Beppie Kraft.

Geld inzamelen
Duizenden inwoners van Valkenburg en omstreken hebben grote schade door de overstromingen. Auto’s en meubilair zijn beschadigd, woningen en verpleeghuizen zijn (deels) onbewoonbaar geworden. MAX helpt deze mensen door geld in te zamelen. Het doel is om geld op te halen, om daarmee zoveel mogelijk gedupeerden te kunnen helpen.

Theodoor Dorrenplein
De TV-uitzendingen komen live vanaf het Theodoor Dorrenplein. Het benefietprogramma wordt in drie delen uitgezonden: de start om 17:10 uur, een vervolg om 19:00 uur en na het NOS Journaal vanaf 20:25 uur op NPO 1. Tevens zal in het ‘Op1’-praatprogramma door Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen aandacht aan de actie besteed worden.

Archieffoto TV Valkenburg