Wandelen door Ingendael en Bergse Heide

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Wandelen door Ingendael en Bergse Heide

Op zaterdag 29 oktober organiseert Het Limburgs Landschap een wandeling door de natuurgebieden Bergse Heide en Ingendael.

Ingendael
Het Ingendael langs de Geul bij Château St. Gerlach en de aangrenzende Bergse Heide zijn aantrekkelijke gebieden om te wandelen. De eerder niet toegankelijke akkers en graslanden in het  Ingendael zijn sinds 1996 aan landbouwkundig gebruik onttrokken en teruggegeven aan de natuur.

Bergse Heide en Meertensgroeve
In het hellingbos van de Bergse Heide staan mooie eiken, berken, beuken en haagbeuken. De oude bomen en de afwisseling in soorten zorgen ervoor dat het bos bijzonder vogelrijk is. De boombladeren beginnen te verkleuren en af te vallen, maar de knoppen voor de bladeren van volgend jaar zijn alweer aanwezig en wachten op het nieuwe voorjaar. De Meertensgroeve ligt in de Bergse Heide nabij Vilt. Het is een oude grintgroeve. Door de beschutte ligging en de open schrale vegetatie is het een apart gebied binnen de Bergse Heide.

Herfstwandeling
De wandeling vertrekt om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Brasserie-Hotel Brakke Berg, Wolfsdriesweg 10 in Geulhem. De excursie is gratis en duurt ongeveer twee uur, stevige wandelschoenen worden aanbevolen. In verband met de aanwezigheid van grote grazers kunnen honden niet mee. U dient zich aan te melden via www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Archieffoto TV Valkenburg