Volledig zomerprogramma van de Seniorenraad

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Volledig zomerprogramma van de Seniorenraad

Dit is het zomerprogramma van de Seniorenraad Valkenburg aan de Geul. Opgeven kan via dit
e-mailadres: seniorenraadvalkenburg@gmail.com of per post naar Pr. Willem Alexanderlaan 67, 6301 TS Valkenburg aan de Geul.

WEEK 25

Wandeling

Wandeling langs de drie Beeldjes naar de Kasteeltuin van Schaloen, bezichtiging van de tuin.

Donderdag 23 juni 2022 – Maximaal aantal deelnemers 20

Tijd 12:30 uur

Locatie start op de parkeerplaats Kasteel Oost

Prijs € 5,00 inclusief koffie – thee en vlaai

Code A

 

Film: The Duke

In 1961 steelt de 60-jarige taxichauffeur Kempton Bunton een schilderij uit de National Gallery. Niet zomaar een schilderij, maar een portret van de hertog van Wellington door Francisco Goya. Bunton schrijft losgeldbrieven aan de overheid: hij wil het schilderij alleen teruggeven, als de overheid gratis televisie verstrekt aan ouderen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Regie: Roger Michell

Hoofdrollen: Jim Broadbent, Helen Mirren

Vrijdag 24 juni 2022 – Maximaal aantal deelnemers: 40

Tijd 14:00 – 17:00 uur

Locatie Gemeenschapshuis ’t Geboew, Warande 43 in Schin op Geul

Prijs € 6,00 inclusief koffie en vlaai (aanmelden via de Seniorenraad en betalen bij binnenkomst in ‘t Geboew )

Code B

 

WEEK 26

 

Bezoek schuilkelders in de gemeentegrot

Tijdens de tour door het gangenstelsel maakt u kennis met het oorlogsverleden in het Geulstadje. We brengen een bezoek aan de atoomschuilkelder en aan het grotgedeelte waar de Valkenburgse inwoners tijdens de bevrijding van Valkenburg in september 1944 meerdere dagen hebben gescholen. Tot slot brengen we een bezoek aan een oude kapel uit de 18de eeuw, gebouwd tijdens de Franse Revolutie.

Woensdag 29 juni 2022 – Maximaal aantal deelnemers 20

Tijd 14:00 uur

Locatie Vóór het terras van brasserie de Blokbreker op het plein voor de gemeentegrot

Prijs € 10,00

Code C

 

My Life: The Story of Billy Joel

Maurits Fondse bezingt het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel. Aan de hand van zijn beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen, geboren in The Bronx, opgegroeid op Long Island, die een enorme haat-liefde verhouding had met de muziekindustrie. 

Donderdag 30 juni 2022 – Maximaal aantal deelnemers 40

Tijd 20:30 uur

Locatie Openluchttheater Valkenburg

Prijs € 10,00

Code D

 

WEEK 27

 

Busreis Openluchtmuseum Domein van Bokrijk

Bokrijk is vooral bekend voor het Openluchtmuseum met een verzameling van historische gebouwen en authentieke interieurs. In dit actief doe-museum ontdekt u hoe de mensen vroeger leefden, woonden en werkten op het Vlaamse platteland. Onderweg ontmoet u Bokrijkacteurs, bezoek u tentoonstellingen en demonstraties.

Woensdag 6 juli 2022 – Maximaal aantal deelnemers 46 (minimum 40!)

Tijd 12:30 – 18:30 uur

Locatie NS station Valkenburg

Prijs € 15,00

Code E

 

Pluktuin de Groene Bloem

In de pluktuin de Groene Bloem te Vilt worden we welkom geheten door Berbke. Zij zal ons rondleiden door haar tuin en tekst en uitleg geven hoe deze tuin tot stand is gekomen en over de manier van tuinieren en de verschillende bloemen. De bloemen worden vers of gedroogd gebruikt en men kan voor € 0,50 per staal een mooi boeket samenstellen. Na de rondleiding kunnen we nog genieten van een kop koffie/thee met een stukje gebak. 

Donderdag 7 juli 2022 – Maximaal aantal deelnemers 20

Tijd 13:30 uur

Locatie Pluktuin de Groene Bloem – Geulgracht te Vilt

Prijs € 3,75 inclusief koffie-thee en gebak

Code F

 

WEEK 28

 

Bezoek aan het Pantheon

Diep verscholen in de gemeentegrot worden jullie ontvangen door C.S. De Mirlitophile 1879 in het Pantheon,  hun eigen huiskamer. De prinsen worden als blijk van waardering getekend op de muren van het Pantheon. Deze traditie vindt vandaag de dag nog steeds plaats. U wordt ontvangen door een lid van de vereniging die u rondleidt door dit uniek stukje Valkenburgse geschiedenis. 

Dinsdag 12 juli 2022 – Maximaal aantal deelnemers 20

Tijd 14:00 uur

Locatie Vóór het terras van brasserie de Blokbreker op het plein voor de gemeentegrot

Prijs € 10,00

Code G

 

WEEK 29

 

Wijnproeven

Ook dit jaar zal de heer Robin van der Coelen, wijnadviseur bij Goessens Professionals in Wine uit Maastricht een gezellige en leerzame middag verzorgen, waar wijnproeven en wijn centraal staat en ook gezelligheid.

Maandag 18 juli 2022 – Maximaal aantal deelnemers 35

Tijd 14.00 – 16.00 uur

Locatie Restaurant Stella Maris College in Valkenburg

Prijs € 9,00

Code H

 

Rondleiding buitenplaats kasteel Wijlre

Buitenplaats Kasteel Wijlre heeft een van de mooiste tuinen van Europa. In 2014 ontving zij de prestigieuze prijs ‘European Garden Award’. Het kasteelpark van circa 3 hectare bestaat uit meerdere tuinen: een gazon met bijzondere bomen, een paddenpoel, een rozentuin en een reeks kleinschalige tuinen omringd door hoge hagen. Opgenomen in de natuur van de tuin bevinden zich diverse vaste kunstwerken. Het Hedge house is helaas tgv de overstroming in juli vorig jaar niet te bezoeken. Het koetshuis en de tuinen zijn wel te bezoeken en toegankelijk voor rolstoelen en rollators.

Woensdag 20 juli 2022 – Maximaal aantal deelnemers 20

Tijd 14.00 uur

Locatie Kasteel Wijlre (Kerkpad 1, Wijlre)

Prijs € 5,00 (museum jaarkaarthouders: €2,50) inclusief koffie-thee en vlaai

Code I

 

FILM: Madres paralelas

Een aangrijpend verhaal over identiteit, moederschap en familiegeschiedenis, vol indrukwekkend kleurgebruik en de meeslepende muziek van Alberto Iglesias. De film laat zien dat liefde tussen twee mensen op heel veel verschillende manieren kan bestaan en herinnert ons hoe onze geschiedenis effect heeft op het leven, of we dat nu willen of niet.

Regie: Pedro Almodóvar

Hoofdrollen: Penélope Cruz, Milena Smit, Israel Elejalde, Aitana Sánchez-Gijón en Rossy de Palma.

Vrijdag 22 juli 2022 – Maximaal aantal deelnemers 40

Tijd 14:00 – 17:00 uur

Locatie Gemeenschapshuis ’t Geboew, Warande 43 in Schin op Geul

Prijs € 6,00 inclusief koffie en vlaai (aanmelden via de Seniorenraad en betalen bij binnenkomst in ‘t Geboew )

Code J

 

WEEK 30

 

Ode aan André Hazes

Geen enkel repertoire in Nederland is zo bekend en geliefd als dat van André Hazes. In 2003 gaf de volkszanger zijn een na laatste concert in de Amsterdam Arena. Dit concert zal herinnerd worden als een van zijn meest indrukwekkende. Als eerbetoon aan Hazes neemt 17 jaar na dato een dertiental Nederlandse topmuzikanten (o.a. uit het begeleidingsorkest van Guus Meeuwis en de Hazes-band zelf) u mee terug in de tijd. Een avond om samen te dansen, te zingen, te lachen, te janken en vooral om te genieten!

Vrijdag 29 juli 2022 – Maximaal aantal deelnemers 40

Tijd 20:30 uur

Locatie Openluchttheater Valkenburg

Prijs € 17,50

Code K

 

WEEK 31

 

Rondleiding Amerikaanse Begraafplaats in Margraten en een bezoek aan het mysterieuze kogelgat in Chateau St. Gerlach

Tijdens de rondgang over het terrein komen de aanleg en constructie van de begraafplaats in een historisch perspectief aan de orde, waarbij D-Day, de opmars van de geallieerde troepen naar en door Nederland toegelicht worden. Voorts bezoeken wij aantal graven waar iets bijzonders over te vertellen is. Bij een van deze graven is er een link met het 2e gedeelte van deze activiteit. Wij verplaatsen ons daartoe naar Houthem. Hier zal Camille Oostwegel sr. ons het verhaal over het mysterieuze kogelgat vertellen. Eigen vervoer is noodzakelijk.

Woensdag 3 augustus 2022 – Maximaal aantal deelnemers 25

Tijd 13:15 – 17:00 uur

Locatie vóór de ingang van het informatiegebouw begraafplaats

Prijs € 5,00

Code L

 

WEEK 32

 

Jeu de boules 1

Jeu de boules wordt ook wel “petanque” genoemd, vanwege zijn Franse oorsprong. Petanque is een spel dat al eeuwenlang wordt gespeeld. De Grieken speelde het spel vroeger voornamelijk als krachttraining, waarna de Romeinen het spel vormde tot het behendigheidsspel zoals we het nu kennen. Er worden groepen gevormd van 6 personen maximaal. Terwijl de ene groep speelt genieten de andere groepen van een heerlijk kopje koffie met vlaai. Heeft u eigen “boules”, neem ze mee, zo niet dan zorgen wij ervoor.

Maandag 8 augustus 2022 – Maximaal aantal deelnemers 18

Tijd 14:00 – 16:00 uur

Locatie bij de vijver op de Mauritiussingel, Schin op Geul

Prijs € 2,50

Code M

 

Wandeling via Ingendael naar de Gerlachuskerk in Houthem 

O.l.v. een gids bezoeken we de kerk, de schatkamer en de kapel. In de schatkamer zijn bijzondere kerkschatten te bewonderen, o.m. de gerestaureerde tunica en het zilveren borstbeeld van Gerlachus, met de schedel van Gerlachus.

Na dit bezoek koffie of thee en vla in de Holle Eik. Mocht het flink regenen dan vervalt de wandeling, maar het bezoek gaat gewoon door en begint dan om13.30 uur bij voornoemde kerk.

Woensdag 10 augustus 2022 – Maximaal aantal deelnemers 20

Tijd 12:45 – 16:00 uur

Locatie start is bij de houten loopbrug bij Ingendael 

Prijs € 4,00

Code N

 

WEEK 33

 

Jeu de boules 2

Jeu de boules wordt ook wel “petanque” genoemd, vanwege zijn Franse oorsprong. Petanque is een spel dat al eeuwenlang wordt gespeeld. De Grieken speelde het spel vroeger voornamelijk als krachttraining, waarna de Romeinen het spel vormde tot het behendigheidsspel zoals we het nu kennen. Er worden groepen gevormd van 6 personen maximaal. Terwijl de ene groep speelt genieten de andere groepen van een heerlijk kopje koffie met vlaai. Heeft u eigen “boules”, neem ze mee, zo niet dan zorgen wij ervoor.

Woensdag 17 augustus 2022 – Maximaal aantal deelnemers 18

Tijd 14:00 – 16:00 uur

Locatie Holle Eik te Houthem

Prijs € 2,50

Code O

 Samen eten

Samen eten betekent gezellig samenkomen en liefst daar, waar de omgeving iets speciaals kan bieden. U geniet van een gezamenlijke lunch. U treft leeftijdgenoten en wellicht oude bekenden en u bent in de gelegenheid om nieuwe vriendschappen te sluiten.

Donderdag 18 augustus 2022 – Maximaal aantal deelnemers 100

Tijd 12:00 – 14:00 uur

Locatie De Beeren,  Leeuwhof 9, Valkenburg

Prijs € 10,00

Code P

 

WEEK 34

 

Film: The Father

In The Father volgen we Anthony Hopkins als de vriendelijke doch eigenwijze Anthony die samenwoont met zijn dochter Anne, omdat hij niet meer voor zichzelf kan zorgen. Als de situatie met haar vader onhoudbaar wordt, besluit Anne thuishulp Laura in te huren, zodat ze zelf wat wordt ontlast. Zelf is Anthony echter van mening dat hij nog prima op eigen benen kan staan en mede door zijn fragiele geestelijke toestand begint hij te geloven dat zijn naasten een sinister plan tegen hem aan het beramen zijn. 

Regie: Florian Zeller                                                                              

Hoofdrollen: Anthony Hopkins (Oscar winnaar), Olivia Colman

Vrijdag 26 augustus 2022 – Maximaal aantal deelnemers 40

Tijd 14:00 – 17:00 uur

Locatie Gemeenschapshuis ’t Geboew, Warande 43 in Schin op Geul

Prijs € 6,00 inclusief koffie en vlaai (aanmelden via de Seniorenraad en betalen bij binnenkomst in ‘t Geboew )

Code Q

 

WEEK 35

 

Barbecue 1

Dit jaar kunt u weer genieten van een barbecue zoals we dat vóór corona gewend waren. U krijgt 3 bonnen voor verschillende vlees- en visgerechten, inclusief een bon voor een drankje.

 

Er is ruime keuze uit:

Diverse salades.

Koude schotel en friet.

 

U kunt maar aan 1 barbecue deelnemen, barbecue 1 of barbecue 2.

Donderdag 1 september 2022 – Maximaal aantal deelnemers 125

Tijd : 16.00-20.00 uur

Locatie : Van Alles Get, Rijksweg 132 in Berg en Terblijt

Prijs : €17,50

Code R

 

“Simon & Garfunkel , Live at Central Park”

Door: Jop Wijlacker & Dennis Kolen met band

Proef de sfeer zoals die was tijdens dat legendarische concert in Central Park in New York nazomer ’81, luisterend bij een ondergaande zon, of lekker dansend en meezingend. Wie wil daar nu niet bij zijn… Denk aan songs als ‘Mrs Robinson’, ‘The Boxer’, ‘The sound of silence’, ‘Bridge over troubled water’, ‘Cecilia’, maar ook het latere swingende werk zoals ‘Late in the Evening’ en ’50 ways to leave your lover’…

Zondag 4 september 2022 – Maximaal aantal deelnemers 40

Tijd 20:30 uur

Locatie Openluchttheater Valkenburg

Prijs € 20,00

Code S

 

WEEK 36

 

Busreis voor alleenstaande ouderen 75+ , rondrit Zuid Limburg

 Samen met Stichting Valkenburgse Bokkenweken organiseert de Seniorenraad dit jaar een busreis voor alleenstaande ouderen 75+. Er is plaats voor max. 48 personen. De busreis voert door het mooie heuvellandschap en onderweg krijgt u een lunch aangeboden. Er zijn diverse opstapplaatsen (Centrum Valkenburg, Houthem, Berg en Schin op Geul). Een inklapbare rolstoel en rollator kunnen mee in de bus en ook het instappen in de bus is door hulpmiddelen goed mogelijk.

Deze activiteit is strikt voor alleenstaande 75+. Bij opgave dient u een bedrag van € 5 te betalen. De mensen die hebben betaald worden persoonlijk op de hoogte gesteld over de voortgang.

Woensdag 7 september 2022 – Maximaal aantal deelnemers 45

Tijd 10:00 – 15:00 uur

Locatie U wordt op de hoogte gesteld

Prijs € 5,00 inclusief lunch

Code T

 

WEEK 37

 

Barbecue 2

Dit jaar kunt u weer genieten van een barbecue zoals we dat vóór corona gewend waren. U krijgt 3 bonnen voor verschillende vlees- en visgerechten, inclusief een bon voor een drankje.

 

Er is ruime keuze uit:

Diverse salades.

Koude schotel en friet.

 

U kunt maar aan 1 barbecue deelnemen, barbecue 1 of barbecue 2.

Woensdag 14 september 2022 – Maximaal aantal deelnemers 125

 

Tijd : 16.00-20.00 uur

Locatie : Van Alles Get, Rijksweg 132 in Berg en Terblijt

Prijs : €17,50

Code U